Χαμένη για πέντε μέρες σε δάσος της Αυστραλίας - Κατάφερε να επιβιώσει μέσα σε σπηλιές

Χαμένη για πέντε μέρες σε δάσος της Αυστραλίας - Κατάφερε να επιβιώσει μέσα σε σπηλιές Facebook Twitter
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για μία 26χρονη φοιτήτρια που επί πέντε μέρες βρισκόταν χαμένη σε δάσος της Αυστραλίας
0

Μία Κινέζα φοιτήτρια που είχε χαθεί για πέντε μέρες σε δάσος της Αυστραλίας, κατάφερε να επιβιώσει ζώντας σε σπηλιές και πίνοντας νερό που μάζευε σε ένα άδειο μπουκάλι.

Η Γιανγκ Τσεν χάθηκε ενώ έκανε πεζοπορία με ένα φίλο της στην Tallebudgera Valley. Η κοπέλα, στην προσπάθειά της να ανέβει έναν βράχο, έμεινε πίσω. Όταν την αναζήτησε ο φίλος της ήταν ήδη αργά. Η ίδια προσπάθησε να επιστρέψει στο πάρκινγκ, ωστόσο πανικοβλήθηκε όταν διαπίστωσε πως το μονοπάτι που ακολουθούσε, οδηγούσε σε αδιέξοδο. 

Μετά από εντατικές έρευνες αστυνομίας, δυτών, συλλόγων ποδηλατών και περιπατητών και ντόπιων εθελοντών που σάρωσαν το δάσος εν μέσω κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων και την «επιστράτευση» drone και ελικοπτέρων που την καλούσαν, η κοπέλα εντοπίστηκε κοντά σε έναν καταρράκτη. Ήταν σε καλή διάθεση και κατάσταση, σύμφωνα με τους διασώστες της.

Πώς επιβίωσε

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας διάσωσης, η 26χρονη φοιτήτρια ανέσυρε από τη μνήμη της μεθόδους που είχε δει σε τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και σειρές επιβίωση.

Ήξερε πως έπρεπε να μην αφυδατωθεί και να κρατήσει σε σταθερά επίπεδα τη θερμοκρασία του σώματός της. Έτσι, επί πέντε νύχτες, έβρισκε καταφύγιο σε σπηλιές, ενώ μάζευε νερό σε ένα μπουκάλι γάλακτος δύο λίτρων που βρήκε πεταμένο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρχε έντονη ανησυχία για την τύχη της, καθώς λόγω της ασταμάτητης βροχής, τα ρυάκια και οι χείμαρροι της βραχώδους περιοχής είχαν αρχίσει να πλημμυρίζουν.

 

Τελικά, η 26χρονη βρέθηκε σώα στην άκρη ενός γκρεμού, κοντά σε καταρράκτη. Είχε χάσει τα παπούτσια της και ένας από τους διασώστες της έδωσε τις κάλτσες του κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Αμέσως, επικοινώνησε με τους γονείς της στην Κίνα οι οποίοι ανακουφισμένοι και χαρούμενοι, ευχαρίστησαν τις ομάδες διάσωσης και το νοσοκομείο για τη διάσωση του παιδιού τους.

Χαμένη για πέντε μέρες σε δάσος της Αυστραλίας - Κατάφερε να επιβιώσει μέσα σε σπηλιές Facebook Twitter
Χαμένη για πέντε μέρες σε δάσος της Αυστραλίας - Κατάφερε να επιβιώσει μέσα σε σπηλιές Facebook Twitter

Με πληροφορίες από Guardian/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ