Κοροναϊός: Τεστ- εξπρές για την ανίχνευση -«Σε λιγότερες από 2 ώρες»

Κοροναϊός: Τεστ- εξπρές για την ανίχνευση -«Σε λιγότερες από 2 ώρες» Facebook Twitter
Τεστ ανιχνεύει τον κοροναϊό σε 2 ώρες, σύμφωνα με εταιρεία (Πηγή φωτό EPA)
0

Το πιο γρήγορο τεστ για την ανίχνευση του νέου κοροναϊού, Covid-19, υποστηρίζει ότι ανέπτυξε μια εταιρεία βιοτεχνολογίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία Novacyt, το τεστ- εξπρές επιτρέπει την ανίχνευση του νέου κοροναϊού σε λιγότερο από δύο ώρες, ενώ τα υπόλοιπα χρειάζονται από έξι ώρες έως μία ημέρα. Οι μετοχές της εταιρείας εκτινάχθηκαν κατά σχεδόν 400%, καθώς λόγω της επέκτασης του νέου κοροναϊού, οι εταιρείες έχουν επιδοθεί σε μια κούρσα ταχύτητας για την ανάπτυξη τεστ διάγνωσης, φαρμάκων και εμβολίων.

Το εν λόγω τεστ της Novacyt δεν έχει πάρει ακόμη έγκριση για κυκλοφορία. Η εταιρεία ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει το «πράσινο φως» την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, έχει υποβάλει αντίστοιχο αίτημα επείγουσας έγκρισης και στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το νέο τεστ εστιάζει σε μια μικρότερη αλληλουχία DNA, σε σύγκριση με άλλα τεστ, προκειμένου να εντοπίσει τη γενετική «υπογραφή» του Covid-19. Σύμφωνα με τη Novacyt -που δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα επένδυσε στην ανάπτυξη του τεστ- αυτό είναι όχι μόνο ταχύτερο, αλλά και πιο φθηνό, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πλατφόρμες διαγνωστικού εξοπλισμού που κυκλοφορούν στην αγορά.

Ήδη η εταιρεία έχει δεχθεί παραγγελίες για 33.000 τεστ και αιτήματα για άλλα 32.000 από τουλάχιστον 30 χώρες. Άλλες εταιρείες (Thermo Fisher Scientific, GenScript Biotech, Co-Diagnostics, Roche, Abbot Laboratories κ.α.) αναπτύσσουν ή έχουν αναπτύξει ήδη σχετικά τεστ και κάνουν αγώνα δρόμο για την έγκριση τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ