Ο Τραμπ κάνει πρόβλεψη για τον κοροναϊό: Τέλος στην επιδημία τον Απρίλιο

Ο Τραμπ κάνει πρόβλεψη για τον κοροναϊό: Τέλος στην επιδημία τον Απρίλιο Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε πρόβλεψη για την επιδημία του νέου κοροναϊού (Πηγή φωτό EPA)
1

Τι κι αν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κάποια σχέση με την ιατρική, αυτό δεν τον εμποδίζει να κάνει προβλέψεις για την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η επιδημία θα λήξει πιθανότατα τον Απρίλιο, λόγω της ζέστης. «Μέχρι τον Απρίλιο, ή κατά τη διάρκεια του Απριλίου, η ζέστη σε γενικές γραμμές σκοτώνει αυτού του είδους τους ιούς. Αυτό θα ήταν καλό», ανέφερε ο Τραμπ σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο, ενώ χαιρέτισε για μια ακόμη φορά τις ενέργειες της κινεζικής ηγεσίας για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.

Πάντως, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η επιδημία συνεχίζεται και επιφυλάσσονται να πουν αν βλέπουν να έρχεται η κορύφωση, δηλαδή το σημείο από το οποίο θα αρχίσει να μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.

«Δεν ξέρουμε. Κάθε πρόβλεψη θα ήταν άστοχη, επειδή ακόμη υπάρχουν πάρα πολλοί άγνωστοι παράγοντες», απάντησε την Παρασκευή ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Ασθενειών, Άντονι Φότσι, όταν ρωτήθηκε πότε θα αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια κάμψης η επιδημία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ