«Θεραπευτής ομοφυλοφιλίας» κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου

«Θεραπευτής ομοφυλοφιλίας» κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου Facebook Twitter
Πρώην θεραπευτής «μεταστροφής ομοφυλοφιλίας» κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά ένα 13χρονο αγόρι.
0

Πρώην θεραπευτής «μεταστροφής ομοφυλοφιλίας» στο Σίδνεϊ κατηγορείται πως κακοποίησε σεξουαλικά ένα 13χρονο αγόρι.

Ο Ρον Τσαρλς Μπρούκμαν, που ηγείτο ενός γκρουπ «θεραπείας μεταστροφής σεξουαλικού προσανατολισμού» με όνομα Living Waters, από το 1999 μέχρι το 2014 οπότε έκλεισε, οδηγήθηκε στο δικαστήριο με κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης ενός έφηβου αγοριού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sydney Morning Herald, το περιστατικό φέρεται να συνέβη το 1989, όταν ο Μπρούκμαν ήταν επίσκοπος στη εκκλησία Newtown Mission Uniting.

Το Οκτώβριο του 2018 διατάχθηκε μια ιστορική έρευνα σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Μπρούκμαν τον Ιανουάριο.

Στο δικαστήριο ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Εκτός από διαβόητος επαγγελματίας στην «θεραπεία μεταστροφής», ο Μπρούκμαν ήταν επίσης μέλος του αντι-γκέι National Marriage Coalition, καταθέτοντας εναντίον του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας το 2012.

«Μια από τις υπόλοιπες σοβαρές ανησυχίες αφορούν στα παιδιά... Ανησυχώ για τα νεαρά παιδιά που αναπτύσσουν τη σεξουαλικότητά τους και εκτίθενται στις διδαχές αυτές της ομοφυλοφιλίας. Για πάνω από 30 χρόνια, ήμουν ομοφυλόφιλος και δεν ήθελα τίποτα παραπάνω από το να βρω έναν άντρα σύντροφο για να μοιραστώ την υπόλοιπη ζωή μου. Βίωσα την χάρη πριν πολλά χρόνια και μετά από αρκετές συνεδρίες κατάφερα να μετατρέψω τη σεξουαλικότητά μου σε ετεροφυλοφιλία», είχε δηλώσει τότε στο κοινοβούλιο.

«Θεραπευτής ομοφυλοφιλίας» κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου Facebook Twitter
Με την σύζυγό του, Ρουθ. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το 1989, όταν ο Μπρούκμαν ήταν επίσκοπος στη εκκλησία Newtown Mission Uniting

Η Uniting Church δήλωσε ότι ο Μπρούκμαν αφαιρέθηκε από «κάθε μορφή του κλήρου», προσθέτοντας πως «λαμβάνουν πολύ σοβαρά την ευθύνη για την προστασία των παιδιών και των ευάλωτων ανθρώπων».

«Θεραπευτής ομοφυλοφιλίας» κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 13χρονου Facebook Twitter
«Για πάνω από 30 χρόνια, ήμουν ομοφυλόφιλος. Βίωσα την χάρη και μετά από αρκετές συνεδρίες κατάφερα να μετατρέψω τη σεξουαλικότητά μου σε ετεροφυλοφιλία», έχει δηλώσει ο Μπρούκμαν.

Το 2018 ένας άντρας μίλησε για την εμπειρία του με την «θεραπεία μεταστροφής ομοφυλοφιλίας» στο Living Waters του Μπρούκμαν.

Ο άντρας, γνωστός μόνο με το όνομα Κρις, έγραψε: «Κάθε εβδομάδα, τα μέλη μιλούσαν για τις "αμαρτίες τους" και μαθαίναμε για τους πνευματικούς και βιωματικούς λόγους και μας "έκαναν γκέι". Ήμουν τόσο ντροπιασμένος και γεμάτος ενοχές, που δεν έκανα καθόλου σεξ για χρόνια. Η λεγόμενη 'θεραπεία μεταστροφής' δημιουργεί κατάθλιψη, μίσος για τον εαυτό σου, ακόμη και αυτοκτονικές τάσεις. Προσευχόμουν στον Θεό είτε για να με γιατρέψει είτε για να με σκοτώσει. Είχα τέτοια κατάθλιψη, που ήθελα να πεθάνω. Το τραύμα που συνδέεται με εκείνο το κομμάτι της ζωής μου εξακολουθεί να με επηρεάζει μέχρι σήμερα». 

Με πληροφορίες από PinkNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM