Ο Έντουαρντ Σνόουντεν θέλει να παραμείνει και άλλο στην Ρωσία

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν θέλει να παραμείνει και άλλο στην Ρωσία Facebook Twitter
0

Η άδεια παραμονής στη Ρωσία που έχει ο Έντουαρντ Σνόουντεν, λήγει τον Απρίλιο του 2020 και αυτή τη στιγμή ετοιμάζει τα σχετικά έγγραφα για την παράταση της.

«Ελπίζω πολύ ότι η Ρωσία δεν θα τον "δώσει" στις ΗΠΑ. Στην κυριολεξία χθες συναντηθήκαμε. Η άδεια παραμονής του λήγει τον Απρίλιο του 2020. Αυτή τη στιγμή προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραταθεί για μερικά ακόμη χρόνια», δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσερένα.

Ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA)το 2013 αποκάλυψε τις μεθόδους ηλεκτρονικής παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όπως και ότι παρακολουθούσαν παράνομα τις συνομιλίες ξένων ηγετών.

Φεύγοντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Σνόουντεν είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων και από τη Ρωσία. Την 1η Αυγούστου του 2014 η Ρωσία του έδωσε άδεια παραμονής για τρία χρόνια, την οποία εν συνεχεία παρέτεινε για άλλα τρία χρόνια.

Στις ΗΠΑ ο Σνόουντεν κατηγορείται για παραβάσεις δύο άρθρων του νόμου περί κατασκοπείας, οι οποίες τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης μέχρι 20 ετών.

Οι αμερικανικές αρχές επανειλημμένα έχουν δηλώσει ότι ο Σνόουντεν είναι προδότης ο οποίος με τις αποκαλύψεις του έχει βλάψει σοβαρά την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ