Βρετανία: Πόλεις αγνοούν την κυβερνητική οδηγία να υψώσουν λάβαρα για τα γενέθλια του πρίγκιπα Άντριου

Βρετανία: Πόλεις αγνοούν την κυβερνητική οδηγία να υψώσουν λάβαρα για τα γενέθλια του πρίγκιπα Άντριου Facebook Twitter
EPA
0

Δύο βρετανικές πόλεις αντέδρασαν έντονα στην κυβερνητική οδηγία να υψώσουν λάβαρα για τα γενέθλια του πρίγκιπα Άντριου, παρά την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Επστάιν και την παραίτησή του από τα δημόσια καθήκοντά του. 

Εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι ένα e-mail στάλθηκε από κάποιον υπάλληλο για να τους υπενθυμίσει να να τιμήσουν τα 60α γενέθλια του Δούκα της Υόρκης στις 19 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την καθιερωμένη πολιτική. Στην κυβέρνηση ωστόσο ασκήθηκε κριτική για την προτροπή αυτή που ανέφερε ότι κοιτάει ξανά την πολιτική αυτή. «Δεν θα υψώσουμε τη σημαία», ανέφερε εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Λίβερπουλ στο CNN. Ο δήμαρχος της πόλης, Τζο Άντερσον ανέφερε στην εφημερίδα Liverpool Echo: «Αν δείτε τη συμπεριφορά του, δεν θα ήταν σωστό να τιμήσουμε τα γενέθλιά του». Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τζόνσον έκανε λόγο για ένα «διοικητικής φύσης e-mail για μια μακροχρόνια πολιτική». 

«Καταλαβαίνω πως το Υπουργείο Πολιτισμού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Αθλητισμού και το Παλάτι εξετάζουν πώς η πολιτική αυτή μπορεί να εφαρμόζεται σε συνθήκες αλλάζουν όταν για παράδειγμα μέλη της βασιλικής οικογένειας παραιτούνται από τα καθήκοντά τους», πρόσθεσε. Η οδηγία δόθηκε ενώ μια Αμερικανίδα, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου όταν εκείνη ήταν 17 ετών. Η Ρόμπερτς κατήγγειλε ότι ο Επστάιν και η τότε σύντροφός του Γκισλέιν Μάξγουελ την σύστησαν στον πρίγκιπα Άντριου όταν ήταν ακόμα ανήλικη. Σε συνέντευξη στο BBC, ο πρίγκιπας Άντριου είπε πως τα περιστατικά «δεν συνέβησαν ποτέ»

Έπειτα από την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο με τον χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν ο πρίγκιπας Άντριου γνωστοποίησε την παραίτησή του από τα δημόσια καθήκοντά του

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ