Βρετανία: Επίθεση στο Twitter σε βουλευτή, γιατί έβαλε φόρεμα με τον ένα ώμο έξω

Βρετανία: Επίθεση στο Twitter σε βουλευτή, γιατί έβαλε φόρεμα με τον ένα ώμο έξω Facebook Twitter
Η Τρέισι Μπρέιμπιν δέχθηκε σκληρά σχόλια, για αυτό το φόρεμα
1

Άγρια επίθεση στο Twitter δέχθηκε μία βουλευτής των Εργατικών, στη Βρετανία, επειδή πήγε στη Βουλή των Κοινοτήτων με φόρεμα που άφηνε ακάλυπτο τον ένα ώμο της.

Η Τρέισι Μπρέιμπιν μπήκε στο στόχαστρο, όταν ένας χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια φωτογραφία της, με το σχόλιο «Είναι αυτό πραγματικά κατάλληλο ένδυμα για το κοινοβούλιο;». Η ανάρτηση προκάλεσε χιλιάδες σχόλια, κάποια ιδιαίτερα προσβλητικά. Οι χρήστες του διαδικτύου έγραψαν από «ρίξει ένα ρούχο πάνω σου αγάπη», μέχρι ότι η βουλευτής έμοιαζε με «πορνίδιο» ή «μεθυσμένη».

Η Μπρέιμπιν πέρασε στην αντεπίθεση, με μια ανάρτηση στην οποία ανέφερε: «Συγγνώμη, δεν έχω τον χρόνο να απαντήσω σε όσους το σχολιάζεται αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν είμαι ξέκ@λο, πορνίδιο, μεθυσμένη, δεν ετοιμάζομαι να θηλάσω, δεν έχω hungover».

«Συνηθισμένος σεξισμός»

Μιλώντας στο BBC, η βουλευτής εξήγησε ότι το φόρεμά της γλίστρησε, με συνέπεια να αποκαλυφθεί περισσότερο ο ώμος της, καθώς σηκώθηκε να μιλήσει στο κοινοβούλιο. Συμπλήρωσε όμως «είναι ειλικρινά παράλογο να μιλάω για έναν ώμο».

Παραδέχθηκε ότι ξαφνιάστηκε από το πόσο βιτριολικά ήταν κάποια σχόλια, αλλά συμπλήρωσε: «Είναι συνηθισμένος σεξισμός. Γυναίκες δέχονται συνεχή κριτική για αυτά που φοράνε και όχι για αυτά που λένε».

Σε δηλώσεις της στο Sky News τόνισε ότι θα ξαναβάλει το «επίμαχο» φόρεμα. Και συμπλήρωσε ότι παρότι αψηφά τέτοιου είδους σχόλια, στο πλαίσιο της δουλειάς της, έκρινε ότι είναι σημαντικό να αντιδράσει «γιατί υπάρχουν γυναίκες σε όλο τον κόσμο που δουλεύουν και πρέπει να ανέχονται τέτοιου είδους κριτική κάθε ημέρα. Ιδιαίτερα για τις νεαρές γυναίκες που υπόκεινται στα ανδρικά βλέμματα και τους άνδρες που νιώθουν ελεύθεροι να σχολιάσουν τι φοράνε».

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια