ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κυπριακή ΑΟΖ: Στο τεμάχιο 8 το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ

Κυπριακή ΑΟΖ: Στο τεμάχιο 8 το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ Facebook Twitter
1

Στο τεμάχιο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ όπου διενεργεί παράνομες γεωτρήσεις το τουρκικό γεωτρύπανο Yavuz βρίσκεται το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ.

Ειδικότερα, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ» βρίσκεται στις παρυφές των δυτικών οριοθετημένων τεμαχίων της Κυπριακής ΑΟΖ, για σκοπούς ασκήσεων στην περιοχή. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», από τη ναυτική δραστηριότητα της Τετάρτης στα δυτικά της Κύπρου το γαλλικό αεροπλανοφόρο βρίσκεται στα βόρεια όρια των τεμαχίων 4 και 5.


Το Σαρλ ντε Γκολ συνοδεύουν μια από τις γαλλικές φρεγάτες, η Shevalier «Paul», και ένα πλοίο, πετρελαιοφόρο στόλου, για σκοπούς ανεφοδιασμού της αρμάδας του αεροπλανοφόρου.

Το αεροπλανοφόρο βρίσκεται σε περιοχή που έχει δεσμεύσει, παράνομα, η Τουρκία από τις 14 Ιανουαρίου 2020 έως 10 Απριλίου για σεισμολογικές έρευνες. Ανάμεσα στα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το Σαρλ Ντε Γκολ βρίσκεται μια ιταλική φρεγάτα, η Virginio Fasan, η οποία το πρωί Τετάρτης βρισκόταν εντός του τεμαχίου 7, στα βόρεια όρια του τεμαχίου.

Κυπριακή ΑΟΖ: Στο τεμάχιο 8 το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ Facebook Twitter


Με βάση την δραστηριότητα που καταγράφεται δυτικά και νότια της Κύπρου, εκτός από το «Σαρλ Ντε Γκολ και τα πλοία που το συνοδεύουν, βόρεια και δυτικά εκτός κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται η ρωσική φρεγάτα Admiral Essen και ένα από τα δυο τουρκικά υποβρύχια στην περιοχή, το Sakarya.


Επίσης, εντός οριοθετημένης περιοχής, δυτικά της Πάφου, όπου η Τουρκία παράνομα θεωρεί προέκταση της υφαλοκρηπίδας της, βρίσκεται το δεύτερο τουρκικό υποβρύχιο Dogany. Άλλο ένα υποβρύχιο, ρωσικό, το Novorossisk βρίσκεται στα νότια όρια των οικοπέδων 7 και 11. Η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου στην ΑΟΖ εκλαμβάνεται ως απάντηση προς τις τουρκικές παράνομες ενέργειες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το γαλλικό αεροπλανοφόρο εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη Φεβρουαρίου στην Κύπρο, όπου αναμένεται να ελλημενιστεί στη Λεμεσό.

Όπως σημειώνει το Sigmalive.com tις τελευταίες μέρες διάφοροι λογαριασμοί στο twitter δημοσιεύουν και δορυφορικές φωτογραφίες από τις κινήσεις στου αεροπλανοφόρου στην Ανατολική Μεσόγειο και την θέση του τουρκικού γεωτρύπανου Yavuz.

Κυπριακή ΑΟΖ: Στο τεμάχιο 8 το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ Facebook Twitter
Κυπριακή ΑΟΖ: Στο τεμάχιο 8 το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ Facebook Twitter


Η επόμενη γεώτρηση στον στόχο «Κρόνος» του οικοπέδου 6 της ΑΟΖ την οποία θα διενεργήσει η κοινοπραξία ΕΝΙ-Τotal τοποθετείται χρονικά περί τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου.


Υπενθυμίζεται ότι αρμόδια ομάδα εργασίας Relex της Ε.Ε. ενέκρινε χθες καταρχήν την τοποθέτηση στον κατάλογο κυρώσεων «δύο υψηλόβαθμων επιχειρησιακών στελεχών», τα οποία έχουν διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ /Sigmalive 

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια