Κορωναϊός - Κίνα: Ζητά από την ΕΕ διευκόλυνση των αγορών ιατρικού υλικού

Κορωναϊός - Κίνα: Ζητά από την ΕΕ διευκόλυνση των αγορών ιατρικού υλικού Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ,  ζήτησε από την Ε.Ε. να διευκολύνει τη χώρα του να αγοράσει εκτάκτως ιατρικό εξοπλισμό από τις χώρες μέλη της Ένωσης, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της κινεζικής επαρχίας Χουμπέι παρέτεινε τις διακοπές για την αργία του κινεζικού Νέου Έτους έως τις 13 Φεβρουαρίου στην προσπάθεια να περιορίσει την επέκταση του ξεσπάσματος του κορωνοϊού που εμφανίστηκε πρώτη φορά στην επαρχιακή πρωτεύουσα Γουχάν, ανέφερε σήμερα η Hubei Daily.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ρωσίας - Κίνας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Κινέζος ομόλογός του Ουάνγκ Γι συζήτησαν τη συνεργασία στη μάχη κατά του ξεσπάσματος του κορωνοϊού σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η ρωσική πλευρά εξέφρασε την υψηλή εκτίμησή της για τα μέτρα που λαμβάνει η Κίνα προκειμένου να καταπολεμήσει την εξάπλωση της ασθένειας που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό», ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να αρχίσουν την απομάκρυνση Ρώσων πολιτών από την Κίνα.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η απομάκρυνση Ρώσων πολιτών θα πραγματοποιηθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό, όπως μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Interfax και TASS.

Ο Πεσκόφ είχε πει αρχικά πως η απομάκρυνση Ρώσων πολιτών θα ξεκινούσε σήμερα, αλλά αργότερα επανήλθε και διόρθωσε τον εαυτό του λέγοντας ότι θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πέντε αεροσκάφη για την απομάκρυνση των Ρώσων από την Κίνα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα είχε δηλώσει χθες πως η Ρωσία σχεδιάζει να απομακρύνει τουλάχιστον 600 Ρώσους πολίτες που βρίσκονται τώρα στην Ουχάν και στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο του ξεσπάσματος στην Κίνα, οι οποίοι θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Η Ρωσία κατέγραψε δύο πρώτα κρούσματα του κοροναϊού και περιόρισε τις απευθείας πτήσεις προς την Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 1.2.2020

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ