«Δεν περνάω ούτε ώρα στη φυλακή»: Αυτό είναι το σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε ο Φώτης Ντούλος

«Δεν περνάω ούτε ώρα στη φυλακή»: Αυτό είναι το σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε ο Φώτης Ντούλος Facebook Twitter
Ο Φώτης Ντούλος άφησε πίσω του ένα σημείωμα
0

«Αν το διαβάζετε αυτό, δεν είμαι πια εδώ». Με αυτή τη φράση ξεκινά το σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε πίσω του ο Φώτης Ντούλος.

Ο ομογενής, που κατηγορούνταν για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του Τζένιφερ Ντούλος στο Κονέκτικατ, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας την περασμένη Τρίτη και δύο ημέρες αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.

«Αρνούμαι να περάσω έστω και άλλη μία ώρα στη φυλακή για κάτι με το οποίο δεν είχα καμία σχέση. Αρκετά. Αν χρειάζεται το κεφάλι μου για να τελειώσει αυτό, ας είναι. Πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ. Θα έκανα τα πάντα να είμαι μαζί τους, αλλά δυστυχώς όλοι έχουμε τα όριά μας. Η πολιτεία δεν θα ησυχάσει μέχρι να σαπίσω στη φυλακή», αναφέρει μεταξύ άλλων το σημείωμα, το οποίο έδωσε στο ΝBC ο δικηγόρος του Φώτη Ντούλου, Νορμ Πάτις.

Το σημείωμα είχε ημερομηνία 28 Ιανουαρίου, την ημέρα που βρέθηκε ημιθανής στο γκαράζ του σπιτιού του. Είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του με μονοξείδιο του άνθρακα. Εκείνη την ημέρα επρόκειτο να εμφανιστεί στο δικαστήριο, σε ακροαματική διαδικασία που αφορούσε την εγγύησή του.

«Δεν περνάω ούτε ώρα στη φυλακή»: Αυτό είναι το σημείωμα αυτοκτονίας που άφησε ο Φώτης Ντούλος Facebook Twitter
Το σημείωμα που άφησε ο Φώτης Ντούλος όταν αποφάσισε να αυτοκτονήσει

Ο Φώτης Ντούλος στο σημείωμα ανέφερε ότι οι αποδείξεις εναντίον του αποτελούν μια ιστορία κατασκευασμένη από τις διωκτικές αρχές. Ο ομογενής κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία. απαγωγή, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων, σε σχέση με την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος.

Η σύντροφός του, Μισέλ Τροκόνις και ο δικηγόρος του Κεντ Μαχίνεϊ επίσης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση. Στο σημείωμα ο Ντούλος ανέφερε ότι αμφότεροι είναι αθώοι και ζητά από την πολιτεία να τους απαλλάξει από τις κατηγορίες.

Οι τσάντες με τα ματωμένα ρούχα

Επίσης κάνει αναφορά στις τσάντες που βρέθηκαν στη λεωφόρο Άλμπανι. Πρόκειται για τσάντες που περιείχαν ματωμένα ρούχα και σε αυτά βρέθηκε το DNA της Τζένιφερ Ντούλος. Σε υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος εμφανίζεται ένας άνδρας που μοιάζει με τον Ντούλο, να πετά τις τσάντες σε κάδους στη συγκεκριμένη λεωφόρο, ενώ μαζί του στο αυτοκίνητο ήταν μια γυναίκα που έμοιαζε με την Τροκόνις. Ο Ντούλος αναφέρει στο σημείωμα ότι ο δικηγόρος του μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη με τις τσάντες.

Ο δικηγόρος, ο Νορμ Πάτις, δήλωσε πως θέλει να προχωρήσει η δίκη για να αποδειχθεί η αθωότητα του ομογενή. «Ζητάμε το δικαίωμα να καθαρίσουμε το όνομά του. Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σαν να ήταν ζωντανός και να τον δικαιώσουμε γιατί πιστεύουμε ότι κατηγορήθηκε εσφαλμένα», δήλωσε, αν και ειδικοί εκτιμούν ότι η πολιτεία δεν θα ήθελε να προχωρήσει η υπόθεση στην οποία ο κατηγορούμενος είναι νεκρός.

Η εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος

Η 50χρονη Τζένιφερ Ντούλος εθεάθη τελευταία φορά στις 24 Μαΐου 2019, όταν άφησε τα πέντε της παιδιά στο σχολείο. Την εποχή εκείνη, το ζευγάρι ήταν στη διαδικασία του διαζυγίου. Αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι της βρήκαν κηλίδες αίματος στο γκαράζ και ενδείξεις πως είχε γίνει προσπάθεια καθαρισμού του χώρου. Όμως, το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.

Από την αρχή ο Φώτης Ντούλος μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών, καθώς υπήρχαν πληροφορίες και για ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, ενώ υπήρχε σύγκρουση στο ζευγάρι για τη διεκδίκηση της κηδεμονίας των παιδιών. Το 2017 η Τζένιφερ Ντούλος είχε μετακομίσει σε άλλο σπίτι και είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου, στην οποία ανέφερε ότι φοβόταν τον σύζυγό της. «Ξέρω ότι κάνοντας αίτηση για διαζύγιο θα τον εξαγριώσω. Ξέρω ότι θα με εκδικηθεί, προσπαθώντας να με βλάψει με κάποιο τρόπο», υποστήριζε μάλιστα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Εκείνος αρνούνταν ότι την είχε απειλήσει ή ότι την είχε εκφοβίσει. 

Μία εβδομάδα μετά την έναρξη των ερευνών, ο 52χρονος συνελήφθη, μαζί με τη σύντροφό του Μισέλ Τροκόνις, κατηγορούμενοι ότι αλλοίωσαν στοιχεία και παρεμπόδισαν τις αρχές. Τελικά, έπειτα από πολύμηνες έρευνες, στις αρχές του χρόνου συνελήφθη ξανά, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής. Όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, ο Ντούλος ήταν σε κατ' οίκον περιορισμό. Όμως, κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τους όρους, ενώ είχαν προκύψει και παρατυπίες που αφορούσαν στην εγγύηση και για αυτό εκείνη την ημέρα θα πήγαινε ξανά στο δικαστήριο.  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ