ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πώς κρατήθηκαν αιχμάλωτες για τόσα χρόνια οι τρεις γυναίκες;

Πώς κρατήθηκαν αιχμάλωτες για τόσα χρόνια οι τρεις γυναίκες; Facebook Twitter
Το σπίτι όπου κρατήθηκαν αιχμάλωτες για περίπου μια δεκαετία
1


Πώς κρατήθηκαν αιχμάλωτες για τόσα χρόνια οι τρεις γυναίκες; Facebook Twitter
Αμάντα Μπερι και Τζίνα ΝτεΧεσούς

Εγληματολόγοι και ψυχολόγοι μετά από μελέτη της υπόθεσης απαγωγών του Κλίβελαντ, δηλώνουν ότι ρόλο στη μεγάλη διάρκεια της ομηρίας έπαιξε ο μεγάλος εκφοβισμός των θυμάτων από το δράστη, ο παράγοντας τύχη, αφού κανείς δεν εντόπισε κάτι περίεργο στις κινήσεις του απαγωγέα,  αλλά και το σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία του Κλίβελαντ διέσωσε την Αμάντα Μπέρι, τη Τζίνα ΝτεΧεσούς και την Μισέλ Νάιτ, όλες εξαφανισμένες από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, από ένα σπίτι κοντά στο κέντρο του Κλίβελαντ. Ο δράστης, Άριελ Κάστρο συνελήφθη και βαρύνεται με 4 κατηγορίες για απαγωγή και 3 κατηγορίες για βιασμό.

Πώς κρατήθηκαν αιχμάλωτες για τόσα χρόνια οι τρεις γυναίκες; Facebook Twitter
Μισέλ Νάιτ


Η πρώην αστυνομικός και επικεφαλής του Μissing Children Society του Καναδά, Wendy Christensen είπε ότι «το γεγονός ότι κρατήθηκαν τρία θύματα κάτω από την ίδια στέγη, υπό απόλυτο έλεγχο για τόσα πολλά χρόνια, φανερώνει το μέγεθος της ψυχολογικής βίας στην οποία επέβαλλε ο απαγωγέας τις τρεις γυναίκες επί καθημερινής βάσεως».

Πώς κρατήθηκαν αιχμάλωτες για τόσα χρόνια οι τρεις γυναίκες; Facebook Twitter
Η Αμάντα Μπέρι στη μέση, με την αδερφή και την κόρη της

Σε περιπτώσεις απαγωγής κυρίως νεαρών ατόμων, τα θύματα αρχίζουν να πιστεύουν ότι αν συνεργαστούν, δε θα πάθουν κακό. Στη συνέχεια όμως, όταν το αρχικό τραύμα από την απαγωγή δεν συνεχιστεί, αρχίζουν να νιώθουν συμπάθεια, ακόμα και συμπόνια προς τον απαγωγέα. Αυτό σύμφωνα με τον πρώην πράκτορα του FBI Brad Garett, «οδηγεί τα θύματα στο να νιώσουν ότι είναι ασφαλές να παραμείνουν με τον απαγωγέα τους».

 

Mε την παρουσία μάλιστα ενός παιδιού στο σκηνικό -στη συγκεκριμένη περίπτωση, του εξάχρονου παιδιού της Αμάντα Μπέρι που διέφυγε μαζί της- η απαγωγή αποκτά τη δυναμική μιας οικογένειας όχι μόνο προς τους εξωτερικούς παρατηρητές αλλά και μεταξύ του δράστη και του θύματος.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια