Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσαν κτίρια - Υπάρχουν τραυματίες

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσαν κτίρια - Υπάρχουν τραυματίες Facebook Twitter
1

Τουλάχιστον 4 κτίρια έχουν καταρρεύσει από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 7:55 μ.μ (ώρα Ελλάδας) κοντά στην Sivrice στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς αλλά 4 με 5 κτίρια έχουν καταρρεύσει και δύο άτομα έχουν τραυματιστεί. 

Την ίδια εικόνα παρουσίασε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, που ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανά θύματα στα προάστια της πόλης. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως ο στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να βοηθήσει όπου χρειαστεί. 

Λίγα λεπτά μετά την πρώτη σεισμική δόνηση με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων ακολούθησε και δεύτερη, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Οι κάτοικοι έχουν θορυβηεί από τους αλλεπάλληλους σεισμούς και διστάζουν να μπουν ξανά στα κτίρια. 

Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του καθώς ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα επιφανειακός. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί μεγέθους ακόμη και 6,5 ρίχτερ. Κατά τον ίδιο, η δόνηση δεν προήλθε από το πολύ γνωστό ρήγμα της Ανατολίας ούτε έχει σχέση με του πολύ πρόσφατους σεισμούς στην Μικρά Ασία απέναντι από την Λέσβο.

 
Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια