Ιαπωνία: Η περιορισμένη χιονόπτωση δημιουργεί προβλήματα στους Ολυμπιακούς - και τα χιονοδρομικά

Ιαπωνία: Η περιορισμένη χιονόπτωση δημιουργεί προβλήματα στους Ολυμπιακούς - και τα χιονοδρομικά Facebook Twitter
Πώς επηρεάζει η περιορισμένη χιονόπτωση τους Ολυμπιακούς στην Ιαπωνία; - ΕΡΑ
0

Η περιορισμένη χιονόπτωση σε σημεία της Ιαπωνίας που υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτές τις μέρες του χρόνου θα ήταν «ντυμένα» στα λευκά, δημιουργεί προβλήματα, τόσο στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, όσο και στα χειμερινά θέρετρα που παραμένουν κλειστά.

Στα σχέδια των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων περιλαμβανόταν η μεταφορά χιονιού από τη Minami-uonuma, μία πόλη στις ακτές της Θάλασσας της Ιαπωνίας, ως φυσικό «κλιματιστικό» των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Κι αυτό εν μέσω προειδοποιήσεων για την απειλή που συνιστά στη δημόσια υγεία ο έντονος καύσωνας που συνήθως πλήττει την πρωτεύουσα και τα περίχωρά της τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου (τέλη Ιουλίου, οπότε και ξεκινούν οι Αγώνες).

Ωστόσο, αν στη Minami-uonuma δε χιονίσει σύντομα και αρκετά, τα σχέδια αυτά ενδέχεται να ναυαγήσουν. Στην αρχή της εβδομάδας, το ύψος χιονιού δεν ξεπερνούσε τα 15 εκατοστά, τη στιγμή που πριν από ένα χρόνο το αντίστοιχο χιόνι ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι δέηση στον ουρανό» τόνισε σε εφημερίδα τοπικός αξιωματούχος, δήλωση ενδεικτική της κρισιμότητας της κατάστασης.

Οι αξιωματούχοι στης Minami-uonuma σχεδίαζαν να αποθηκεύσουν χιόνι σε μία ανοιχτή εγκατάσταση της πόλης κι έπειτα να το στείλουν οδικώς ή σιδηροδρομικώς στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ στη Σαιτάμα (βορείως του Τόκιο). Εκεί θα το στοίβαζαν σε μικρούς παγωμένους λοφίσκους που θα επέτρεπαν στους φιλάθλους να δροσίζονται πριν και μετά τους αγώνες, αλλά και θα το μοίραζαν, σε μικρές σακούλες, ως φορητό «κλιματιστικό».

Οι ασυνήθιστα για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν και την - κατά τ'άλλα, ακμάζουσα - βιομηχανία των χειμερινών σπορ. Τα χιονοδρομικά κέντρα, σύμφωνα με τους υπευθύνους τους, είχαν τη χειρότερη σεζόν τους λόγω του μικρού όγκου χιονιού. Η χιονόπτωση Δεκεμβρίου στο Χοκάιντο, το βορειότερο νησί της Ιαπωνίας, ήταν η χαμηλότερη εδώ και έξι δεκαετίες, από τη στιγμή που άρχισαν να κρατούνται αρχεία, το 1961, κάτι που οδήγησε στην ακύρωση των αγώνων σκι του Σαπόρρο.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ