Σεισμός

The Simpsons: Τίτλοι τέλους για τον Hank Azaria – Δάνειζε τη φωνή του στον Apu

The Simpsons: Τίτλοι τέλους για τον Hank Azaria – Δάνειζε τη φωνή του στον Apu Facebook Twitter
3

Ο ηθοποιός της σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons», Hank Azaria ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον η φωνή του χαρακτήρα της σειράς, Apu, έπειτα από μακρά διαμάχη με κατηγορίες για ρατσισμό που ήρθε αντιμέτωπος.

Ο Azaria έχει δανείσει τη φωνή του σε πολλούς χαρακτήρες της σειράς μεταξύ των οποίων ο Moe Szyslak, ο Chief Wiggum και ο Comic Book Guy. Ωστόσο φαίνεται πως ο ρόλος του ως ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου Kwik-E-Mart, Apu Nahasapeemapetilon έφτασε στο τέλος. .

Μιλώντας στο Slashfilm είπε πως «Το μόνο που γνωρίζω είναι πως θα δεν ξανακάνω τη φωνή, εκτός αν υπάρξει κάποιος άλλος τρόπος αυτό να αλλάξει» και πρόσθεσε ότι «η απόφαση πάρθηκε από κοινού. Συμφωνήσαμε σε αυτό. Όλοι μας πιστεύουμε ότι είναι το σωστό».


Ο χαρακτήρας του Apu στους «The Simpsons» είναι ένας Ινδός μετανάστης, ιδιοκτήτης ενός παντοπωλείου. Είναι γνωστός από την ατάκα του «thank you, come again» (ευχαριστώ, να μας ξανάρθετε) και πρωτοεμφανίστηκε στην πρώτη σεζόν της σειράς στο επεισόδιο «The Telltale Head».

The Simpsons: Τίτλοι τέλους για τον Hank Azaria – Δάνειζε τη φωνή του στον Apu Facebook Twitter
EPA


Ο χαρακτήρας κατηγορήθηκε επί σειρά ετών για ρατσισμό καθώς ο ηθοποιός που τον ενσάρκωνε είναι λευκός. Η διαμάχη πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις το 2017 μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «The Problem With Apu» που έγραψε ο κωμικός Hari Kondabolu και υποστήριζε ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας ήταν ένα προβληματικό στερεότυπο των Νοτιοασιατών.


Μετά από αυτό η σειρά προσπάθησε να αντιμετωπίσει το ζήτημα το 2018 αλλά οι συγγραφείς κατηγορήθηκαν ότι απλά χειροτερεύουν το πρόβλημα.


Τον ίδιο χρόνο σε μία συνέντευξη με την εφημερίδα USA Today, ο δημιουργός των Simpsons, Matt Groening, ρωτήθηκε αν τον έχει επηρεάσει η αρνητική κριτική που έχει λάβει το θέμα . «Όχι, καθόλου» απάντησε και πρόσθεσε «είμαι περήφανος για ο,τι κάνουμε σε αυτή τη σειρά. Και νομίζω ότι είναι μια εποχή στον πολιτισμό μας, όπου οι άνθρωποι λατρεύουν να προσποιούνται ότι προσβάλλονται».

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
3

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Ο Χανκ Αζαρια είναι εβραϊκής καταγωγής αλλά είναι λευκός τώρα που δανείζει τη φωνή του στον Απού. Και τους άλλους 100+ χαρακτήρες που έχει δώσει τη φωνή του να τους κάνουμε τεστ δνα να δούμε άμα επιτρέπεται να τους κάνει. Ότι ναναι εχει καταντησει σε μερικά πράγματα η πολιτική ορθότητα.