ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Στη Μέση Ανατολή το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ εν μέσω έντασης μεταξύ Ιράν - ΗΠΑ

Στη Μέση Ανατολή το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ εν μέσω έντασης μεταξύ Ιράν - ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η Γαλλία θα αναπτύξει το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ και τη μάχιμη μονάδα του από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο για να υποστηρίξει τις γαλλικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

"Το αεροπλανοφόρο θα υποστηρίξει τις επιχειρήσεις Σαμάλ (στη Μέση Ανατολή) από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2020 προτού αναπτυχθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό και στη Βόρεια Θάλασσα", δήλωσε ο Μακρόν κατά την ομιλία του για τη νέα χρονιά προς τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις.

Η ανάπτυξη αυτή πραγματοποιείται εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ και των ανησυχιών της Γαλλίας ότι η μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους μπορεί να ατονήσει σε αυτό το πλαίσιο.

Η δολοφονία με εντολή Τραμπμ του Κασέμ Σουλεϊμανί, του πανίσχυρου υποστράτηγου από το Ιράν, απειλεί να προκαλέσει ανάφλεξη στην ευρύτερη Μέση Ανατολή. Ήδη, τη ζωή τους έχουν χάσει 186 άνθρωποι, θύματα της ακούσιας κατάρριψης αεροσκάφους των ουκρανικών αερογραμμών πάνω από την Τεχεράνη, τη στιγμή που σε εξέλιξη βρίσκεται ένας κλιμακούμενος «πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ ΗΠΑ - Ιράν.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM