Τέιλορ: Η σκυλίτσα που σώζει κοάλα από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

Τέιλορ: Η σκυλίτσα που σώζει κοάλα από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία Facebook Twitter
0

Η Τέιλορ είναι ένα αγγλικό σπρίνγκερ σπάνιελ τεσσάρων ετών και μια από τους σκληρά εργαζόμενους διασώστες που δίνουν καθημερινά μάχη στην Αυστραλία, η οποία πλήττεται επί μήνες από τις πυρκαγιές.

Στο πρόσταγμα: «Κοάλα, Βρες!», η Τέιλορ τρέχει στις καμένες δασικές εκτάσεις και εντοπίζει τραυματισμένα μαρσιποφόρα μυρίζοντας την οσμή που αναδίδει η γούνα τους ή τα κόπρανά τους, γνωστά ως «scat». Κάθε φορά που βρίσκει ένα κοάλα ανταμείβεται με μια μπάλα του τένις ή με μια λιχουδιά.

Ο πληθυσμός των κοάλα στην Αυστραλία έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από τις πυρκαγιές. Μόνο στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το 30% του βιότοπου των κοάλα – οι δασικές εκτάσεις από ευκαλύπτους, που χρησιμοποιούν τόσο για τροφή και καταφύγιο – πιθανόν να έχει καταστραφεί.

Μια έκτακτη οικονομική επιδότηση για την αποκατάσταση της άγριας ζωής που ξεκίνησε να χορηγεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες θα επικεντρωθεί στην επιβίωση των κοάλα.

Η Τέιλορ έχει γίνει η καλύτερη στον τομέα της καθώς έχει εκπαιδευτεί από τότε που ήταν μόλις λίγων μηνών στο να βρίσκει τραυματισμένα κοάλα. «Σε ιδανικές συνθήκες όπου υπάρχει άπνοια, η μυρωδιά του ζώου ουσιαστικά κατεβαίνει από το δέντρο και η Τέιλορ μπορεί να μυρίζει τα ζώα, εκείνη κάθεται ακριβώς από κάτω και σηκώνει προς τα πάνω το κεφάλι της για να μας δείξει πού βρίσκονται», λέει ο εκπαιδευτής της, Ράιαν Τέιτ.

 

Τέιλορ: Η σκυλίτσα που σώζει κοάλα από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία Facebook Twitter

Ο Τέιτ είναι διευθυντής της «Εταιρείας Εκπαίδευσης Ζώων Τέιτ», που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών σκύλων-ανιχνευτών. «Σε συνθήκες ισχυρών ανέμων ή σε δύσκολες συνθήκες, είναι επίσης εκπαιδευμένη να βρίσκει τα κόπρανά τους και όταν τα βρίσκει ενημερώνουμε τους ειδικούς που ψάχνουν μέσα στις φυλλωσιές και συνήθως βρίσκουν το ζώο», λέει ο Τέιτ.

Η πυκνή γούνα τους και η τάση τους να σκαρφαλώνουν ψηλότερα όταν απειλούνται είναι επιβαρυντικοί παράγοντες για τις πυρκαγιές που κινούνται γρήγορα. Πολλά από τα κοάλα που έχει βρει η Τέιλορ έχουν νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο για Κοάλα του Πορτ Μάκαρι – ειδικές εγκαταστάσεις αλλά και τουριστικό αξιοθέατο που έχει κατακλυστεί από την παρούσα κρίση.

 

Οι Αρχές έχουν ανακοινώσει ότι η πλήρης έκταση της καταστροφής του βιότοπου των κοάλα θα γίνει γνωστή μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών, που πιθανόν να απέχει μήνες από σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM