Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα

Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA
2

Έτοιμη να υπογράψει συμφωνία για τον καθορισμό ΑΟΖ με την Ελλάδα είναι η Τουρκία, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μιλώντας την Τετάρτη σε ημερίδα για την εξωτερική πολιτική της χώρας του είπε πώς «στην Ανατολική Μεσόγειο, είμαστε έτοιμοι με όλους, αλλά κυρίως με την Ελλάδα, εκτός της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, να υπογράψουμε παρόμοιες συμφωνίες (σαν αυτή της Λιβύης), ειδικά για τον καθορισμό ζωνών θαλάσσιων αρμοδιοτήτων. Επομένως, θέλω για άλλη μια φορά να τονίσω ότι εμείς είμαστε έτοιμοι για μία δίκαιη μοιρασιά μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας. Αρκεί να μη γίνονται προσπάθειες αποκλεισμού της Τουρκίας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sigmalive.com, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Άγκυρα έστειλε τα γεωτρύπανά της για έρευνες τόσο εντός της υφαλοκρηπίδας της όσο και σε περιοχές που την έχει εξουσιοδοτήσει το ψευδοκράτος, καθώς θέλει να δείξει ότι είναι ισχυρή και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όσο και στο πεδίο της μάχης. Ωστόσο, όπως είπε, η Τουρκία εξακολουθεί να επιζητεί τη δίκαιη κατανομή της ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου, «ώστε να κερδίσουν όλοι και να αποφευχθούν εντάσεις».

«Το μνημόνιο που υπογράψαμε με τη Λιβύη δείχνει την ισχύ της Τουρκίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε, κάνοντας λόγο για αλλαγή ισορροπίας στην Ανατολική. Μεσόγειο.

«Τώρα η ισορροπία άλλαξε, αλλά εμείς δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ισορροπία εναντίον άλλων», ανέφερε, ενώ κατηγόρησε τις χώρες της περιοχής ότι εκείνες προσπάθησαν να αποκλείσουν την Τουρκία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μέχρι να υπογράψουμε αυτά τα μνημόνια με τη Λιβύη έγιναν τριμερείς ή τετραμερείς προσπάθειες να αποκλειστεί η Τουρκία. Και παρά τις υπενθυμίσεις μας ότι αυτές οι συμφωνίες δεν είναι έγκυρες για εμάς, καθώς η Τουρκία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, με 1792 χιλιόμετρα συνόρων, οι προσπάθειες αυτές συνεχίστηκαν», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

 

Με πληροφορίες από Sigmalive

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
ΕΞΩ το Ισραηλ και οι σιωνιστες απο την ελληνοτουρκικη σχεση ! Το Ισραηλ ηταν εχθρος της Ελλαδας για τριανταπεντε χρονια, μεχρι που τα χαλασε με τους τουρκους το 2009, οταν ο Ερντογαν τα εψαλε δημοσιως στους ισραηλινους στο συνεδριο του Νταβος για την λωριδα της Γαζας. Απο τοτε οι ισραηλινοι ειναι φιλοι δικοι μας και εχθροι με τους τουρκους. Ο Ιστ Μεντ αγωγος ειναι ενα σιωνιστικο προτζεκτ για να απομονωθει η Τουρκια. Δε πρεπει η Ελλαδα να γινει πιονι των σιωνιστων οσο κι αν εχουμε αναγκη τα λεφτα. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ειρηνη με την Τουρκια γιατι θα πληρωσουμε πολλαπλασια απ αυτα που θα χασουμε αν κανουμε οτι θελουν οι σιωνιστες. ΚΑΜΙΑ αντιτουρκικη προβοκατσια απο πλευρας ρωμιων, ΚΑΜΙΑ ανθεληνικη προβοκατσια απο πλευρας τουρκων. Οχι στις προβοκατσιες εναντιον Τουρκιας και Ελλαδας. Η διπολικοτητα μας με τους τουρκους δεν ειναι αυτονομη. Ειμαστε πιονια μεγαλυτερων δυναμεων, ειδικα ΕΜΕΙΣ.Η Ειρηνη με τους τουρκους ειναι μονοδρομος. Οχι στα αντιτουρκικα πλανα του Ισραηλ. Δε πρεπει να τσιμπησουμε.
Τσαβούσογλου: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία για ΑΟΖ με την Ελλάδα Πηγή: www.lifo.grΕιδατε βρε, υπερ του συμβιβασμού είναι οι τουρκαλάδες.Δεν είναι μοναχφάηδες σαν και τους Έλληνες.50-50 θέλουν να μοιραστούν το Ιόνιο.Μην τους αποκλείσουμε και από τις θάλασσες.Που θα βγαίνουν για παραγάδι;