Τον Ιανουάριο στο Βερολίνο η Διεθνής διάσκεψη για τη Λιβύη

Τον Ιανουάριο στο Βερολίνο η Διεθνής διάσκεψη για τη Λιβύη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Διεθνής διάσκεψη για τη σύγκρουση στη Λιβύη με συμμετοχή των κύριων πρωταγωνιστών και των εμπλεκόμενων χωρών θα οργανωθεί τον Ιανουάριο στο Βερολίνο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης.

«Οι προετοιμασίες για μια τέτοια διάσκεψη βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε πως η διάσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί «σε κάθε περίπτωση» τον Ιανουάριο και πως μπορεί να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό σήμερα, στις 19 Ιανουαρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν θα ταξιδέψει τελικά στη Γερμανία για να συναντήσει την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ανατρέπεται ο αρχικός προγραμματισμός σύμφωνα με τον οποίο στις 24 Ιανουαρίου η Άνγκελα Μέρκελ επρόκειτο να επισκεφτεί την Τουρκία και εν τέλει ο Ερντογάν θα είναι αυτός που θα ταξιδέψει για την συνάντηση.

O Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν χτες το βράδυ πραγματοποίησε μια τηλεφωνική συνομιλία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Όπως ήταν αναμενόμενο, στην τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μέρκελ συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Λιβύη και περιφερειακά ζητήματα.

Η ανακοίνωση της επικοινωνίας των δύο ηγετών έγινε από την τουρκική γραμματεία ενημέρωσης, που σημείωσε ότι Ερντογάν και Μέρκελ συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις. Αν και χθες έγινε κατάπαυση πυρός, με βάση και το κάλεσμα Ρωσίας και Τουρκίας, σήμερα οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στη Λιβύη, με αποτέλεσμα η μία πλευρά να επιρρίπτει ευθύνες στην άλλη.

Στο μεταξύ, η Ρωσία θα φιλοξενήσει σήμερα συνομιλίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη, στις οποίες θα συμμετάσχουν ο επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας Φαγιέζ αλ Σάρατζ και ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ