Τουρκικά ΜΜΕ: Πράκτορες της MIT δολοφόνησαν την Εσμέ Εράτ, ηγετικό στέλεχος του PKK

Τουρκικά ΜΜΕ: Πράκτορες της MIT δολοφόνησαν την Εσμέ Εράτ, ηγετικό στέλεχος του PKK Facebook Twitter
0

Πράκτορες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT) σκότωσαν την Εσμέ Εράτ, ηγετικό στέλεχος του PKK, σύμφωνα με τουρκικά μέσα. 

Στην επιχείρηση δολοφονίας συμμετείχαν και στελέχη του τουρκικού στρατού, που «εξουδετέρωσαν την ίδια και τον οδηγό της, Ζιλάν Κομπάνι, σε ορεινό δρόμο του βουνού Καντίλ», όπως μεταδίδει η Hurriyet. Η Εράτ ήταν αρχηγός του γυναικείου βραχίονα της κουρδικής οργάνωσης, του Ελεύθερου Κόμματος Γυναικών του Κουρδιστάν (PAJK).

Η Εράτ είχε γεννηθεί το 1965 και εισήλθε στις τάξεις του PKK το 1989 ενώ ζούσε το Ντιγιάρμπακιρ. Από τη Γερμανία ταξίδεψε στη Συρία όπου έλαβε πολιτική και στρατιωτική εκπαίδευση από τον ίδιο τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και έκτοκτε βρισκόταν στον πυρήνα της οργάνωσης, αναλαμβάνοντας επιπλέον καθήκοντα από το 2014. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ