Μια 20χρονη μάζεψε 700.000$ για τις φωτιές στην Αυστραλία στέλνοντας γυμνές φωτογραφίες της

Μια 20χρονη μάζεψε 700.000$ για τις φωτιές στην Αυστραλία στέλνοντας γυμνές φωτογραφίες της Facebook Twitter
2

Μέσα σε 4 ημέρες η 20χρονη Κέιλεν Γουάρντ κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 700.000 δολάρια για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αυστραλία

Θέλοντας να βοηθήσει τους πληγέντες, η νέα γυναίκα αποφάσισε να προσφέρει γυμνές φωτογραφίες της σε οποιονδήποτε follower θα έκανε δωρεά άνω των 10 δολαρίων, σε κάποια από τις οργανώσεις που είχε επιλέξει η Γουάρντ.  Η νέα γυναίκα από την Καλιφόρνια εργάζεται ως γυμνό μοντέλο από τον Αύγουστο του 2019 και αυτή την περίοδο κάνει διακοπές στην Καραϊβική. «Χρησιμοποιώ το Twitter για να κερδίζω χρήματα, πουλώντας γυμνές φωτογραφίες. Έχω ένα πιστό κοινό που αγοράζει υλικό από μένα και έτσι πληρώνω τους λογαριασμούς μου», λέει. Όταν έμαθε για τις καταστροφές στα νοτιοανατολικά παράλια της Αυστραλίας ένιωσε φρικτά, και θέλησε να κάνει κάτι για αυτό. 

«Δώρισα 1.000 δολάρια», δηλώνει στον Guardian. «Είχα έναν μεγάλο αριθμό Followers, περίπου 30.000, και σκέφτηκα ότι πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να καταθέσουν χρήματα, κάνοντας κάποια δωρεά για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Στις 3 Ιανουαρίου, η Γουάρντ ανάρτησε μια γυμνή φωτογραφία της αρχικά στο Twitter, στην οποία είχε καλύψει τα επίμαχα σημεία με emoji πεταλούδων, δίπλα σε μία λίστα με οργανώσεις που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν οι followers της. 

Μια 20χρονη μάζεψε 700.000$ για τις φωτιές στην Αυστραλία στέλνοντας γυμνές φωτογραφίες της Facebook Twitter

Εκείνο το απόγευμα κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 7.000 δολάρια. «Το επόμενο πρωί ξύπνησα και είχα γίνει viral. Είχα κατακλυστεί από μηνύματα. Γρήγορα το πράγμα "εξερράγη" και φτάσαμε τα 100.000 δολάρια πριν το καταλάβω». Το αρχικό tweet της Γουάρντ έχει τώρα 77.000 share και η ίδια αυτοαποκαλείται πλέον η «Γυμνή Φιλάνθρωπη». «Δεν φορούν όλοι οι ήρωες κάπες» είναι ένα από τα επαινετικά σχόλια που επαναλαμβάνεται κάτω από την ανάρτησή της. 

Στο Instagram είχε περίπου 60.000 followers αλλά η πλατφόρμα έκλεισε τον λογαριασμό της όταν έγινε αντιληπτή η διακίνηση γυμνών φωτογραφιών. Πέρα από τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία, το Instagram έκοψε με αυτό τον τρόπο και μια βασική πηγή εσόδων για το μοντέλο. «Κάθε φορά που προσπαθώ να φτιάξω καινούργιο λογαριασμό απενεργοποιείται, και αυτό που είναι ανησυχητικό, είναι πως μερικοί ψεύτικοι λογαριασμοί μου δεν έχουν διαγραφεί. Έχω υποστεί κλοπή ταυτότητας στο Instagram».

Μια 20χρονη μάζεψε 700.000$ για τις φωτιές στην Αυστραλία στέλνοντας γυμνές φωτογραφίες της Facebook Twitter

Η 20χρονη είχε γίνει μάρτυρας των καταστροφικών πυρκαγιών του 2018 στην βόρεια Καλιφόρνια. «Έχω δει από πρώτο χέρι πως οι φωτιές επηρεάζουν τους ανθρώπους [...] και δεν συγκρίνεται με αυτό που συμβαίνει τώρα στην Αυστραλία», όπου έχουν μετατραπεί σε στάχτη 8,4 εκατομμύρια εκτάρια γης. 

Η δράση της Γουάρντ ενέπνευσε και άλλα μοντέλα να συγκεντρώσουν χρήματα με αυτό τον τρόπο αλλά δεν λείπουν και τα επικριτικά σχόλια και οι επιθέσεις. «Κάποιοι προσπαθούν να ψάξουν και να βρουν οτιδήποτε για μένα στο παρελθόν, ώστε να πουν κάτι αρνητικό. Έχει γίνει εμμονή για μερικούς». Πολλοί την κατηγορούν ότι το κάνει για τη δημοσιότητα και δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την καταστροφή, αλλά εκείνη δεν δίνει σημασία σε αυτά τα σχόλια: «Οι άνθρωποι θα έχουν τις απόψεις τους, ειδικά για όποιον εργάζεται σε αυτό τον χώρο. Αλλά αν το κάνεις για καλό σκοπό και ξέρεις βαθιά μέσα σου πως είσαι καλός άνθρωπος, ποτέ μην αφήσεις οποιονδήποτε να σε κάνει να νιώσεις "λιγότερος"»

Οι φωτιές στην Αυστραλία έχουν προκαλέσει πρωτοφανή καταστροφή στην ήπειρο, ειδικά στην Βικτώρια και στην Νέα Νότια Ουαλία, με πολλούς διάσημους να συγκεντρώνουν χρήματα μέσα από φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες. Η Κάιλι Μινόγκ και η Νικόλ Κίντμαν δώρισαν η κάθε μία από 500.000 δολάρια Αυστραλίας για τον σκοπό.

Με πληροφορίες από Washington Post και Guardian

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια