Νασράλα για Σουλεϊμανί: Τον είχα προειδοποιήσει πως θα τον δολοφονούσαν κι εκείνος γελούσε

Νασράλα για Σουλεϊμανί: Τον είχα προειδοποιήσει πως θα τον δολοφονούσαν κι εκείνος γελούσε Facebook Twitter
Οι προειδοποιήσεις του Νασράλα στον Σουλεϊμανί για τη ζωή του - EPA
0

Ο ηγέτης της Χεσμπολάχ, Σαγέντ Χασάν Νασράλα είχε προειδοποιήσει τον Κασέμ Σουλεϊμανί για τον κίνδυνο δολοφονίας του, όμως εκείνος γέλασε, λέγοντάς του να προσευχηθεί. 

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Νασράλα σε επικίδιο που εκφώνησε για τον ΣουλεΪμανί, προσφάτως τού είχε επισημάνει τον κίνδυνο στον οποίο βρισκόταν. «Του είπα... ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι εφημερίδες και τα περιοδικά επικεντρώνονται στο πρόσωπό του και δημοσιεύουν φωτογραφίες του στα πρωτοσέλιδά τους με τίτλους όπως ''ο αναντικατάστατος στρατηγός'', αυτό είναι έναυσμα για τη δολοφονία σου. Φυσικά, εκείνος γέλασε και μου είπε: το ελπίζω, προσευχήσου για μένα»

Ο Νασράλα είπε επίσης ότι ο Σουλεϊμανί τον επισκέφθηκε στη Βηρυτό την Πρωτοχρονιά. «Είπε ότι ήρθε μόνο για να με χαιρετίσει και να κουβεντιάσουμε κι εγώ του απάντησα ότι αυτή είναι μια ωραία αρχή για το γρηγοριανό νέο έτος».

Ο 62χρονος στρατηγός θεωρείτο ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας στο Ιράν μετά τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Οι ΗΠΑ θα πληρώσουν το τίμημα» 

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε προσειδοποιήσει ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή θα πληρώσουν το τίμημα της δολοφονίας του στρατηγού Σουλεϊμανί.

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικού του μηνύματος ο Νασράλα δήλωσε ότι η απάντηση στον φόνο του ιρανού στρατηγού δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο του Ιράν, αλλά και των συμμάχων του στην περιοχή.

Επιθέσεις κατά της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ θα είναι «δίκαιη τιμωρία» δήλωσε ο Νασράλα, αναφερόμενος σε βάσεις, πολεμικά πλοία και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.

«Οταν τα φέρετρα των αμερικανών στρατιωτών και αξιωματικών θα μεταφέρονται...στις ΗΠΑ, ο Τραμπ και η κυβέρνησή του θα συνειδητοποιήσουν ότι έχασαν την περιοχή και ότι θα χάσουν τις εκλογές», είπε. Αυτή η στάση θα αναγκάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποσυρθούν από την Μέση Ανατολή «ταπεινωμένες, ηττημένες και τρομοκρατημένες...όπως έχουν αποχωρήσει στο παρελθόν», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ