Γαλλία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από πυροτεχνήματα για την Πρωτοχρονιά

Γαλλία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες από πυροτεχνήματα για την Πρωτοχρονιά Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από έκρηξη πυροτεχνημάτων κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτοχρονιά στη Γαλλία. Δεκάδες ακόμα τραυματίστηκαν τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ιταλία εξαιτίας βεγγαλικών. 

Ένας 30χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στο Αγκενό, στη βορειοανατολική Γαλλία, από την έκρηξη «θανατηφόρου» μηχανισμού, ανακοίνωσε η περιφέρεια του Κάτω Ρήνου, υπογραμμίζοντας πως το δυστύχημα προκλήθηκε «εκτός πλαισίου κάποιας βιαιοπραγίας», δεδομένου ότι την ίδια νύκτα της Πρωτοχρονιάς, πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Ακόμα 50 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην ίδια περιοχή, κυρίως στα μάτια και στα χέρια, από αυτοανάφλεξη πυροτεχνημάτων. Τόσο στον Κάτω Ρήνο, όσο και την Αλσατία, οι κάτοικοι προμηθεύονται μαζικά πυροτεχνήματα από τη γειτονική Γερμανία, όπου η νομοθεσία για την πώλησή τους είναι πολύ πιο ελαστική. Το μικρότερο θύμα από τα πυροτεχνήματα ήταν ένα κοριτσάκι 4 ετών.

Στην Ιταλία, ένας 27χρονος σκοτώθηκε όταν έπεσε σε γκρεμό, κατά την προσπάθειά του να σβήσει φωτιά που είχε προκληθεί από βεγγαλικά. Ακόμα 204 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, οι 11 εκ των οποίων σοβαρά. Φέτος ο δήμος της Ρώμης απαγόρευσε εντελώς τη χρήση βεγγαλικών αλλά πολλά αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων έπιασαν φωτιά εξαιτίας πυροτεχνημάτων σε συνοικίες της ιταλικής πρωτεύουσας.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συνολικά κατασχέθηκαν 10 εκτοξευτήρες βεγγαλικών, 1.415 κυνηγετικά όπλα, 103.000 φυσίγγια κι άλλα πυρομαχικά, 682 κιλά πυρίτιδας και πάνω από 73.000 βιομηχανικά κι αυτοσχέδια βεγγαλικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM