Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Άλεξ Τζόουνς θα πληρώσει αποζημίωση 100.000$ για θεωρία συνωμοσίας

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Άλεξ Τζόουνς θα πληρώσει αποζημίωση 100.000$ για θεωρία συνωμοσίας Facebook Twitter
EPA
1

Δικαστήριο του Τέξας διέταξε τον ραδιοφωνικό παραγωγό Άλεξ Τζόουνς να καταβάλει αποζημίωση 100.000 ευρώ για τη θεωρία συνωμοσίας που διέσπειρε μέσα από την εκπομπή Infowars, σχετικά με την πολύνεκρη σφαγή στο σχολείο Sandy Hook το 2012. 

Μέσα από το σόου του, ο ακροδεξιός παρουσιαστής του Infowars, είχε υποστηρίξει πως η αιματηρή, ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ που είχε σοκάρει τις ΗΠΑ, δεν είχε συμβεί ποτέ και ήταν «σκηνοθετημένη απάτη». Τώρα οι δικαστές τον υποχρεώνουν να πληρώσει 100.000 ευρώ στους γονείς ενός εκ των θυμάτων.  

Η σφαγή

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2012, ο 20χρονος Άνταμ Λάνζα μπήκε στο σχολείο με ένα όπλο και σκότωσε εν ψυχρώ 26 ανθρώπους στο Sandy Hook. Τα 20 από τα θύματά του ήταν παιδιά ηλικίας 6 έως 7 ετών ενώ νεκρά έπεσαν και έξι μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού. Πριν εξαπολύσει την επίθεσή του στο δημοτικό σχολείο, ο Λάνζα είχε σκοτώσει την ίδια του τη μητέρα στο πατρικό του στο Νιουτάουν και, μόλις η αστυνομία έφτασε έξω από το σχολικό συγκρότημα, ο 20χρονος αυτοκτόνησε με μία σφαίρα στο κεφάλι. 

Οι δηλώσεις του Τζόουνς προκάλεσαν την οργή των συγγενών που έχασαν τους δικούς τους και πολλοί γονείς παιδιών στράφηκαν νομικά εναντίον του. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι γονείς του εξάχρονου που τώρα δικαιώθηκαν. Ο Τζόουνς παρουσιάζει το Infowars από το Τέξας και είναι αντιμέτωπος με παρόμοιες αγωγές και μηνύσεις και από άλλες οικογένειες θυμάτων. Το σόου του έχει απήχηση και ορισμένοι συγγενείς καταγγέλλουν πως δέχονται παρενοχλήσεις και απειλές κατά της ζωής τους από φανατικούς ακροατές του Τζόουνς.

Μεταξύ των θεωριών που έχει προωθήσει στο παρελθόν, είναι ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 σκηνοθετήθηκαν από την κυβέρνηση και πως ο τέως πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον έχουν «καταληφθεί από τον Διάβολο». Τον Οκτώβριο του 2016 είχε ξεκινήσει έναν διαγωνισμό στο ραδιοφωνικό του δίκτυο, υποσχόμενος 5.000 δολάρια σε όποιον από τους ακροατές φωνάξει «ο Μπιλ Κλίντον είναι βιαστής».

Πέρυσι, YouTube, Facebook, Twitter και Spotify διέγραψαν τους λογαριασμούς του και απαγόρευσαν το περιεχόμενο του Αμερικανού συνωμοσιολόγου στις πλατφόρμες τους και, μετά την έκταση που πήρε η υπόθεση, ο Τζόουνς αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημοσίως πως η σφαγή στο Sandy Hook όντως συνέβη και οι δικηγόροι του προσπάθησαν να πείσουν (χωρίς αποτέλεσμα) το δικαστήριο πως τα λεγόμενά του στην εκπομπή ήταν μία «ρητορική υπερβολή». 

Τον Ιούνιο, ο πατέρας του εξάχρονου Νόα Πόνζερ, που επίσης έπεσε νεκρός στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, κέρδισε δικαστήριο απέναντι στους συγγραφείς Τζέιμς Φέτζερ και Μάικ Πάλατσεκ που υπέγραψαν το βιβλίο «Κανείς δεν πέθανε το Sandy Hook». Τότε, η έδρα είχε επιδικάσει στον Λέοναρντ Πόνζερ αποζημίωση ύψους 450.000 δολαρίων. 

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Άλεξ Τζόουνς θα πληρώσει αποζημίωση 100.000$ για θεωρία συνωμοσίας Facebook Twitter
Ο Λέοναρντ με τον Νόα Πόνζερ

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Φαντάσου μόνο. Να έχεις χάσει το παιδι σου σε μια τέτοια τρελλα και να έρχεται κάποιος τυχάρπαστος και να διαδίδει ότι όλα είναι ένα ψέμμα, τίποτε δεν συνέβη, δεν πέθανε κανενας !!!! Χαλαρά τον σκοτώνεις και μετά λες ότι δεν έγινε τίποτε, δεν πέθανε κανενας και είναι ακόμα μια ψευδής ειδηση. !