Στις 2 Ιανουαρίου η απόφαση για αποστολή τουρκικού στρατού στη Λιβύη

Στις 2 Ιανουαρίου η απόφαση για αποστολή τουρκικού στρατού στη Λιβύη Facebook Twitter
EPA
0

Σύγκληση της τουρκικής βουλής εκτάκτως την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου φέρεται να αποφάσισε το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία για τη συζήτηση της αποστολής τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Η κατάθεση της σχετικής πρότασης της κυβέρνησης για την αποστολή αναμένεται να υποβληθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που απεστάλη από την προεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ προς τους βουλευτές του αναφέρεται ότι «υπό το πλαίσιο των συνομιλιών που διεξάγονται με τη Λιβύη, ενδέχεται τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 να υποβληθεί στη βουλή η πρόταση για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη και την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 στις 14.00, ενδεχομένως να συγκληθεί γενική συνέλευση στην εθνοσυνέλευση για συζήτηση της πρότασης.

Παρακαλούμε όλους τους βουλευτές μας να διευθετήσουν ανάλογα το πρόγραμμά τους και να είναι έτοιμοι να παρευρεθούν στη γενική συνέλευση κατά την ημέρα και ώρα που θα οριστεί».

Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ότι το νομοσχέδιο για την έγκριση αποστολής τουρκικού στρατού στη Λιβύη θα υποβάλλονταν και συζητούνταν στην τουρκική εθνοσυνέλευση στις 8-9 Ιανουαρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ