Χελώνα έβαλε φωτιά σε σπίτι - Την είχαν αφήσει μόνη της

Χελώνα έβαλε φωτιά σε σπίτι - Την είχαν αφήσει μόνη της Facebook Twitter
0

Μια «θυμωμένη» χελώνα διέσωσαν πυροσβέστες στην Αγγλία που προηγουμένως είχε βάλει φωτιά σε ένα σπίτι.

Η 45χρονη αρσενική χελώνα βρισκόταν μόνη στο σπίτι ανήμερα των Χριστουγέννων όταν έριξε μια θερμαντική λάμπα, που ήταν στο μέρος όπου κοιμόταν, σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού. 

Οι πυροσβέστες κλήθηκαν στο σημείο περίπου στις 4.30 το απόγευμα όταν γείτονες άκουσαν τον ήχο του συναγερμού, βρίσκοντας το σπίτι γεμάτο καπνούς. 

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας είπε πως η χελώνα «θα συνεχίσει τώρα την μακρά και ευτυχισμένη ζωή της». «Αυτό δείχνει πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν ανιχνευτές καπνού σε όλα τα σημεία του σπιτιού. Ακόμη και αν δεν είσαι σπίτι, θα ειδοποιήσουν οποιονδήποτε μένει κοντά με την πρώτη ένδειξη φωτιάς», σχολίασε ο ίδιος. 

«Αυτή η 45χρονη χελώνα μπορεί να δείχνει θυμωμένη αλλά ήταν η τυχερή της μέρα. Το προσωπικό μας άφησε τις οικογένειές του για να σβήσει την φωτιά και του χάρισε πολύ Καλά Χριστούγεννα», ανέφερε η υπηρεσία στο Facebook. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ