Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ και η μεγάλη απουσία στις φωτογραφίες δίπλα της

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ και η μεγάλη απουσία στις φωτογραφίες δίπλα της Facebook Twitter
Η Ελισάβετ επέλεξε να μιλήσει έχοντας δίπλα της φωτογραφίες τς οικογένειάς της και όλοι παρατήρησαν ποιοι απουσίαζαν
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα χρησιμοποιήσει το χριστουγεννιάτικο της μήνυμα για να πει ότι το 2019 είχε αρκετές αναταράξεις, καθώς ήταν μια χρονιά με συνταγματική κρίση από τον Μπόρις Τζόνσον και τον πρίγκιπα Άντριου να αναγκάζεται να αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή εξαιτίας της υπόθεσης με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Το προ-καταγεγραμμένο μήνυμα, το οποίο θα προβληθεί το πρωί των Χριστουγέννων, έχει επίσης σημεία που θεωρούνται έμμεση αναφορά στο Brexit, καθώς η βασίλισσα προτρέπει το έθνος που είναι διχασμένο λόγω Ευρώπης να «αφήσει πίσω τις διαφορές» και «να τιμήσει την ελευθερία και τη δημοκρατία» που κέρδισε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Αναφερόμενη στο παράδειγμα του Ιησού, η βασίλισσα θα πει «πως τα μικρά βήματα προς την πίστη και την ελπίδα μπορούν να ξεπεράσουν τις διαχρονικές διαφορές». Θα προσθέσει: «Το μονοπάτι, φυσικά, δεν είναι πάντα ομαλό και μπορεί κάποιες φορές φέτος να έμοιαζε αρκετά ανώμαλο» χωρίς ωστόσο να εξηγεί τι εννοεί με τη φράση «ανώμαλο». Αυτή θεωρείται η πρώτη φορά που το μήνυμα της βασίλισσας περιλαμβάνει αναφορές σε ζητήματα που αφορούν την προσωπική ζωή της οικογένειας, όπως η πολύκροτη υπόθεση του Άντριου που εξελίχθηκε σε σκάνδαλο για το Παλάτι.

Το φετινό μήνυμα καταγράφηκε σε αίθουσα του κάστρου, πριν ο Πρίγκιπας Φίλιππος κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο για θεραπεία για μια προϋπάρχουσα κατάσταση. Η βασίλισσα κάθεται σε ένα γραφείο με φωτογραφίες της οικογένειάς της ακουμπισμένες δίπλα της.  Μια εικόνα δείχνει τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέμπριτζ και τα παιδιά τους, τον Πρίγκιπα Τζορτζ, την Πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον Πρίγκιπα Λούις. Δεν υπάρχει όμως φωτογραφία της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, που περνάνε τα Χριστούγεννα στον Καναδά. Υπάρχει επίσης μια ασπρόμαυρη εικόνα του πατέρα της Βασίλισσας, του βασιλιά Γεωργίου VI. Η απουσία του βασιλικού ζευγαριού από τις φωτογραφίες δίπλα στη Βασίλισσα έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στον βρετανικό Τύπο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ