Υπόθεση Γουάινστιν: Νέα καταγγελία σε βάρος του υπόδικου παραγωγού

Υπόθεση Γουάινστιν: Νέα καταγγελία σε βάρος του υπόδικου παραγωγού Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ένα πρώην μοντέλο από την Πολωνία, κατήγγειλε ότι ο υπόδικος κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν, της επιτέθηκε σεξουαλικά το 2002, όταν εκείνη ήταν 16 ετών. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το CNN εκπρόσωπος της Kaja Sokola κατέθεσε την καταγγελία στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η Kaja Sokola, που στην ομαδική αγωγή εναντίον του Γουάινστιν αναφέρεται απλά ως «Τζέιν Ντόου», επέλεξε να δημοσιοποιήσει την ιστορία της και να μη συμμετάσχει στην ομαδική αγωγή, μετά την ανακοίνωση της σύναψης εξωδικαστικού συμβιβασμού, ύψους 25 εκατ. δολαρίων, μεταξύ του παραγωγού και περίπου 25 ηθοποιών και υπαλλήλων του, που ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από αυτόν.

«Δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι αυτός ο διακανονισμός είναι δίκαιος. Οι δράστες δεν λογοδοτούν, η αποζημίωση των θυμάτων είναι ελλιπής και εκατομμύρια δολάρια χορηγούνται σε ανθρώπους που πιστεύω ότι διευκόλυναν τον Γουάινστιν στην παραβατική συμπεριφορά του», δήλωσε η Sokola την Πέμπτη. «Γι' αυτόν τον λόγο, καταθέτω επωνύμως τη δική μου αγωγή, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης για τα σεξουαλικώς κακοποιημένα παιδιά».

Στην αγωγή της, η Sokola περιγράφει ένα συμβάν του 2002, όταν, όπως ισχυρίζεται ο Γουάινστιν, της υποσχέθηκε να τη συνοδεύσει σε γεύμα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συζητήσουν τη σταδιοδρομία της. Τελικά, όμως, την οδήγησε στο διαμέρισμά του.

Εκεί, «επιθετικά και απειλητικά» απαίτησε σεξουαλική συνεύρεση, τη διέταξε να βγάλει τα ρούχα της και την εξανάγκασε να τον αγγίξει ενώ την άγγιζε και αυτός. Σύμφωνα με το CΝΝ η Sokola κατήγγειλε πως ένιωσε «τρομαγμένη» και πως «δεν είχε πλέον έλεγχο του σώματός της». Κατά το περιστατικό η Sokola ανέφερε ότι ο Χάρβεϊ Γουάινστιν την απειλούσε και της έλεγε πως εκείνος «έφτιαξε» την καριέρα της Πενέλοπε Κρουζ και της Γκουίνεθ Πάλτροου και πως καμία δεν θα τα κατάφερνε χωρίς εκείνον. 

«Εξαιτίας του Χάρβεϊ Γουάινστιν αναγκάστηκα να εγκαταλείψω τα όνειρά μου για μια καριέρα στον κινηματογράφο», τόνισε η Sokola. «Έμαθα ότι κάποιες πληγές δεν κλείνουν ποτέ. Η μνήμη της σεξουαλικής κακοποίησης είναι σαν την ουλή που μένει ύστερα από ένα έγκαυμα. Όμως, επειδή το τραύμα είναι στην ψυχή, είναι αόρατο για όλους, εκτός από το θύμα. Αποκαλύπτοντας την ουλή μου, ελπίζω ότι θα ενθαρρύνω και άλλους να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Douglas Wigdor, δήλωσε: «Ενώ άλλοι ίσως αποφάσισαν να συμβιβαστούν, κάτω από τους πλέον προσβλητικούς και μονομερής όρος, πιστεύουμε πως αυτή η κίνηση θα ενθαρρύνει άλλα θύματα και τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης να έρθουν μαζί μας όσο συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να φέρουμε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν απέναντι στα πεπραγμένα του». 

Με πληροφορίες από Guardian/CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM