Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα: Ροή εκατοντάδων εκατομμυρίων από τη Λιβύη στην Τουρκία

Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα: Ροή εκατοντάδων εκατομμυρίων από τη Λιβύη στην Τουρκία Facebook Twitter
0

Οικονομικές συναλλαγές εκατοντάδων εκατομμυρίων μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, αποκαλύπτουν ντοκουμέντα που έφερε στο φως η αντιπολίτευση του λιβυκού κράτους. 

Οχτώ έγγραφα που φέρουν τη σφραγίδα του υπουργείου Εσωτερικών της Λιβύης δείχνουν ροή τεράστιων χρηματικών ποσών προς την Τουρκία, που συνολικά ανέρχονται σε περίπου 570 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη συναλλαγή γίνεται στις 13 Μαΐου και η τελευταία στις 3 Νοεμβρίου.

Απευθείας σύνδεση με τον Ερντογάν

 

Οι επίμαχες πληρωμές καταλήγουν στην εταιρεία SSTEK, δηλαδή την Τουρκική Εταιρεία Κυβερνοασφάλειας. Πρόκειται για την εταιρεία παραγωγής συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και υπάγεται στη γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, που με τη σειρά της υπάγεται στην προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας - δηλαδή απευθείας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πριν λίγες ημέρες, πηγές του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα χαρακτήριζαν την επίμαχη συμφωνία αποτέλεσμα εκβιασμού της κυβέρνησης από την Άγκυρα με φόντο την πώληση και μεταφορά όπλων. Όλα τα έγγραφα φέρουν τη σφραγίδα του υπουργείου Εσωτερικών της Λιβύης. Οι περισσότερες πληρωμές ξεπερνούν, κάθε φορά, τα 160 εκατομμύρια. Άγνωστο παραμένει το αντικείμενο της συναλλαγής.

Πριν λίγες ημέρες, ο Ερντογάν δήλωνε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να χορηγήσει στην Τρίπολη οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια έχει ανάγκη, μετά την υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας ανάμεσα στην Άγκυρα και την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης. Απείλησε μάλιστα να κλείσει δύο στρατηγικής σημασίας στρατιωτικές βάσεις που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ, «εάν είναι αναγκαίο. Είμαστε απολύτως έτοιμοι να δώσουμε οποιαδήποτε αναγκαία βοήθεια στην Λιβύη».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ