Στέιτ Ντιπάρτμεντ: O πρόεδρος Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: O πρόεδρος Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, ο πρόεδρος Τραμπ δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων - EPA
2

Η διοίκηση Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως δεν αναγνωρίζει ως Γενοκτονία τη μαζική εξόντωση Αρμενίων το 1915, σε μία κίνηση που λογίζεται ως προσπάθεια κατευνασμού της Άγκυρας.

«Η θέση της διοίκησης δεν έχει αλλάξει. Οι θέσεις μας αντανακλώνται στην οριστική δήλωση του προέδρου Τραμπ επί του θέματος από τον περασμένο Απρίλιο» ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ, Morgan Ortagus - κόντρα στην απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας που αναγνώριζε προ ημερών τη Γενοκτονία των Αρμενίων. 

Μάλιστα, σε δήλωσή του κατά την σχετική επέτειο τον περασμένο Απρίλιο, ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε πως «οι ΗΠΑ τιμούν τα θύματα μιας από τις χειρότερες μαζικές θηριωδίες του 20 αιώνα», αποφεύγοντας ωστόσο να χρησιμοποιήσει τη λέξη «γενοκτονία». Αντ'αυτού, ενθάρρυνε Αρμένιους και Τούρκους «να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν την οδυνηρή ιστορία τους».

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η Γερουσία στις ΗΠΑ επικύρωσε το ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας που καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση, κηρύσσοντάς την άκυρη και κατηγορώντας τους Αμερικανούς γερουσιαστές για «πολιτικοποίηση της ιστορίας». Κάλεσε δε, σε εξηγήσεις τον πρέσβη της στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οι διάφοροι της λαϊκής δεξιάς που υποστήριζαν τον Τραμπ ας έχουν επίγνωση της βλακείας τους. Βασικά το μόνο στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε σε περίπτωση σύγκρουσης με τον Ερντογάν--τον οποίον ο Τραμπ θαυμάζει ως kindred spirit και λόγω συμφερόντων στο real estate--είναι πως οι Ελληνοαμερικανοί είναι πολλοί περισσότεροι από τους Αμερικανούς Αρμενικής καταγωγής, και επίσης ψηφίζουν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ'ό,τι οι Αρμενικής καταγωγής.
Όταν ο Τραμπ μιλάει για την ενδεχόμενη παραπομπή του σε δίκη από την Γερουσία, τότε λέει ότι θα είναι για αυτόν μια ευπρόσδεκτη "δίκαιη" δίκη. Επειδή η Γερουσία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.Τώρα, που η Γερουσία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, δεν είναι δίκαιη ;Τα καλά και συμφέροντα.