Βρετανία: Μεγιστάνας «γιόρτασε» τη νίκη Τζόνσον με την αγορά ακινήτου 65 εκατ. λιρών

Βρετανία: Μεγιστάνας «γιόρτασε» τη νίκη Τζόνσον με την αγορά ακινήτου 65 εκατ. λιρών Facebook Twitter
Ακίνητο αξίας 65 εκατομμυρίων λιρών αγόρασε οικογένεια μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, λίγο μετά τη νίκη Τζόνσον στις εκλογές - Beauchamp Estates
0

Μία οικογένεια μεγάλης οικονομικής επιφάνειας αγόρασε ακίνητο αξίας 65 εκατομμυρίων λιρών στην καρδιά του Λονδίνου, λέγοντας πως η απόφασή της συνδέεται άμεσα με την ιστορική νίκη των Συντηρητικών του Μπόρις Τζόνσον.

Η οικογένεια είχε εξουσιοδοτήσει το μεσιτικό γραφείο πολυτελών κατοικιών Beauchamp Estates να αγοράσει το ακίνητο σε περιοχή του κεντρικού Λονδίνου (που δεν κατονομαζεται) ως «επένδυση» θριάμβου μετά την απόλυτη πλειοψηφία των Τόρις στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο ιδρυτής του μεσιτικού γραφείου, Gary Hersham, τόνισε πως η συμφωνία οριστικοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο οι τελευταίες υπογραφές δεν έπεσαν έως ότου να διαπιστωθεί το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών: «Πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα που έχουν πουληθεί ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία» εξηγεί ο ίδιος, ο οποίος αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες της αγοραπωλησίας - όπως την περιοχή, τα τετραγωνικά ή τον αριθμό δωματίων. Ενδεικτικά, όπως αναφέρει ο Guardian, μία κατοικία 12 υπνοδωματίων στην Belgrave Square, μόλις λίγα μέτρα από το Παλάτι του Μπάκινγχαμ, κοστίζει σύμφωνα με την πλατφόρμα αναζήτησης ακινήτων Zoopla 67,5 εκατομμύρια λίρες.

Ο Hersham επιβεβαίωσε δε, πως η εταιρεία του κατακλύζεται από τηλεφωνήματα για την αγορά ακινήτων, μετά το ξεκάθαρο εκλογικό αποτέλεσμα που περιόριζε την «απειλή» των Εργατικών του Κόρμπιν.

Ο ηγέτης των Εργατικών είχε δεσμευτεί προεκλογικά, στην περίπτωση νίκης τους, να φορολογήσει, μεταξύ άλλων, περισσότερο τους έχοντες και να επιβάλλει νέους φόρους και capital controls. Η ήττα του οδήγησε σε εκτόξευση, κατά 2,1 δισεκατομμύρια λίρες την Παρασκευή, τον πλούτο των 16 δισεκατομμυρίων της Βρετανίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ