Φιλιππίνες: Ένοπλοι έστησαν ενέδρα στον δήμαρχο και σκότωσαν 10 άτομα

Φιλιππίνες: Ένοπλοι έστησαν ενέδρα στον δήμαρχο και σκότωσαν 10 άτομα Facebook Twitter
0
Φιλιππίνες: Ένοπλοι έστησαν ενέδρα στον δήμαρχο και σκότωσαν 10 άτομα Facebook Twitter
Η επίθεση στον Manamparan είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο πολιτικής βίας στις Φιλιππίνες (AFP).

Στις νότιες Φιλιππίνες, ένοπλοι άνοιξαν πυρά εναντίον του τοπικού δημάρχου και των υποστηρικτών του, οι οποίοι επέστρεφαν από πολιτική εκστρατεία, σκοτώνοντας 10 άτομα και τραυματίζοντας άλλα εννιά, σύμφωνα με το CNN.

Η επίθεση συνέβη αργά την Πέμπτη κοντά στην πόλη Nunungan και στόχευε το φορτηγό το οποίο μετέφερε τον Δήμαρχο Abldul Malik Manamparan και περίπου 50 υποστηρικτές του, είπε ο Diosdado Alarcon, ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας από την επαρχία Lanao del Norte.

Τραυμάτισαν τον Δήμαρχο και τους υποστηρικτές του, ενώ σκότωσαν την κόρη του, δήλωσε η Αστυνομία.

Οι αρχές δεν έχουν υπόπτους για την επίθεση και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η επίθεση στην πόλη Nunungal είναι η τελευταία σε μία σειρά «πολιτικής» βίας, που οδηγεί στις τοπικές και βουλευτικές εκλογές στις 13 Μαΐου. Νωρίτερα την ίδια εβδομάδα, η μητέρα του πρώην Προέδρου Teofisto Guingova δέχτηκε επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο από τους φύλακες της.

Είναι ασαφές εάν οι δύο αυτές επιθέσεις συνδέονται, με τις βίαιες επιθέσεις όμως, συχνά να καταστρέφουν τις εκλογές στις Φιλιππίνες.

Η κυβέρνηση επέβαλλε απαγόρευση οπλοκατοχής για 150 μέρες, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, για τον περιορισμό της βίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ενώ από την ημέρα της επιβολής της απαγόρευσης, η αστυνομία έχει συλλάβει 2,735 άτομα για κατοχή όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ