Ο Τραμπ ειρωνεύεται την Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Twitter: Τσίλαρε, πήγαινε δες μια ταινία

Ο Τραμπ ειρωνεύεται την Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Twitter: Τσίλαρε, πήγαινε δες μια ταινία Facebook Twitter
10

Επίθεση στην Γκρέτα Τούνμπεργκ εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες μετά την επιλογή της από το TIME ως το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2019.

Ο Τραμπ έκανε retweet τα συγχαρητήρια της Roma Downey στην 16χρονη από τη Σουηδία, επιφυλάσσοντας ένα ιδιαίτερα αιχμηρό σχόλιο για την ακτιβίστρια, την οποία έχει ειρωνευτεί και στο παρελθόν. «Είναι τόσο γελοίο. Η Γκρέτα πρέπει να δουλέψει πάνω στο πρόβλημα διαχείρισης θυμού που έχει και μετά να πάει να δει μια παλιά, καλή ταινία με έναν φίλο. Τσίλαρε Γκρέτα, τσίλαρε».

Πριν λίγα 24ωρα η Τούνμπεργκ είχε δεχτεί την επίθεση και του Βραζιλιάνου προέδρου που την αποκάλεσε «παλιόπαιδο», επειδή υπερασπίστηκε τους ιθαγενείς του Αμαζονίου που δολοφονούνται από υλοτόμους. H Τούνμπεργκ είχε καταδικάσει τις πρακτικές υλοτόμων στον Αμαζόνιο με θύματα τους ιθαγενείς κατοίκους της περιοχής, χαρακτηρίζοντας «ντροπιαστικό» που ο πλανήτης παραμένει σιωπηλός για αυτό το έγκλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να προστατεύσουν το τροπικό δάσος από υλοτόμους.

Το περιοδικό TIME επέλεξε την Γκρέτα Τούνμπεργκ ως πρόσωπο της χρονιάς για το 2019 σημειώνοντας πως μέσα στους 16 μήνες που ακολούθησαν τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες της έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο, στη Στοκχόλμη, «απευθύνθηκε στους ηγέτες των κρατών στα Ηνωμένα Έθνη, συναντήθηκε με τον Πάπα, ήρθε σε ρήξη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, και ενέπνευσε 4 εκατομμύρια ανθρώπους να συμμετάσχουν στην "απεργία για το Κλίμα" στις 20 Σεπτεμβρίου του 2019».

Το TIME σχολιάζει πως η πολιτική πραγματικότητα πίσω από την ανάληψη δράσης για το κλίμα είναι ένα περίπλοκο και δαιδαλώδες ζήτημα και «η Τούνμπεργκ δεν έχει κάποια μαγική λύση. Όμως κατάφερε να δημιουργήσει μία αλλαγή στάσης σε παγκόσμια κλίμακα, μεταμορφώνοντας εκατομμύρια αδιόρατες ανησυχίες σε ένα διεθνές κίνημα που καλεί για επείγουσα αλλαγή».

«Έστρεψε την προσοχή του πλανήτη στις περιβαλλοντικές αδικίες για τις οποίες νέοι, αυτόχθονες ακτιβιστές διαμαρτύρονται επί χρόνια. Εξαιτίας της, εκατοντάδες χιλιάδες έφηβες "Γκρέτες", από τον Λίβανο μέχρι τη Λιβερία, έφευγαν νωρίτερα από το σχολείο για να οδηγήσουν τους συνομηλίκους τους, στις πορείες ανά τον κόσμο». «Θέλω να πανικοβληθείτε», είχε πει στο ετήσιο συνέδριο των CEO και τους ηγέτες του κόσμου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας τον Ιανουάριο. «Θέλω να νιώθετε το φόβο που νιώθω κι εγώ κάθε μέρα. Και μετά, θέλω να αναλάβετε δράση».

Διεθνή
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Άλλα προβλήματα για τα οποία απαιτούμε να βρει λύση η Γκρέτα:1. Ρύπανση των θαλασσών2. Ρατσισμός / ξενοφοβία3. Γιατί παχαίνουν τα σουβλάκια;4. Πώς θα αναστήσουμε τους δεινοσαύρους από τα δείγματα DNA που έχουν βρεθεί5. Πώς θα κατασκευάσουμε μηχανή του χρόνου και θα αποτρέψουμε την άλωση τς ΠόληςΓια πες Γκρέτα, γιατί δεν ασχολείσαι με αυτά; Τι μας κρύβεις;
Οι εμμονικοί γρινιάρηδες - συνήθως δε καθισμένοι αναπαυτικά στη πολύθρόνα τους -, υποτιμούν και υποπτεύονται όποιον κάνει έστω κάτι, λέγοντας ότι δεν φτάνει αυτό.Γιατί απαιτείται να μιλήσει και για τον υπερπληθυσμό, την φτώχεια και την πείνα στην Αφρική, τις φαβέλες με τα ναρκωτικά στο Ρίο, τις καταστροφικές επενδύσεις στην Ελλάδα και όποια άλλη δυστυχία υπάρχει στη γη.Δεκαέξη χρόνων κορίτσι....Αυτοί που τα λένε αυτά σαν πανέξυπνοι και υποπτεύονται την δεκαεξάχρονη, έχουν κάνει κάτι ανάλογο στην ζωή τους ;.
Είναι φανερό ότι ο Τραμπ διαβάζει Lifo και ήθελε να μας πει ότι δεν μασάει.https://www.lifo.gr/now/world/262534/time-prosopo-tis-xronias-i-gkreta-toynmpergk#comment :"Μήπως βγει ο γνωστός πρόεδρος της υπερδύναμης και πει κάποια χοντράδα ; "Κλπ, πηγή: www.lifo.grΡεκλάμα ή προβλέψιμος πια ο Πρόεδρος ;...
Έχω την αίσθηση πως αν ο Ομπάμα ήταν Πρόεδρος η Γκρέτα θα ήταν μία ακόμα έφηβη με περιβαλλοντικές ανησυχίες. Όσο και εάν το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής και της κακοποίησης και υπερεκμετάλλευσης του περιβάλλοντος είναι υψίστης και ζωτικής σημασίας, η υπερπροβολή μίας “μασκότ” που δεν προτείνει κάτι ουσιαστικό είναι μάλλον ύποπτη...Έχει πει κάτι η Γκρέτα για τον υπερπληθυσμό;
Βρηκαμε αλλη μια καραμελα τωρα για να μην αντιμετωπισουμε το πραγματικο προβλημα. Ο υπερπληθυσμος.Ειναι οι δις στην Αφρικη, Ινδια, Ασια, Λατινικη Αμερικη, που δεν εχουν τα βασικα, που εχουν δημιουργησει το προβλημα, και οχι οι λιγοι που καλοπερνανε, και σπαταλανε πορους.Ειναι ολοι αυτοι, και οχι η δυτικη κουλτουρα καταναλωτισμου που καταστεφει το πλανητη.Ποροι υπαρχουν για να θρεψουν τον "υπερπληθυσμο". Το προβλημα ειναι η κατανομη.
Εεε, πρόβλημα είναι ΚΑΙ ο υπερπληθυσμός.Τα δις στην Αφρική, Ινδία, Ασία, Λατινική Αμερική τον δυτικό τρόπο ζωής θέλουνε. Δεν θέλουν μια οικολογική ζωή με βιολογικά προϊόντα και διαλογισμό. KFC, NFL και trap. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με πλαστικά αυτή τη στιγμή είναι στη νοτιοανατολική Ασία.
@ΓραφωνΣωστα το λες. Ειναι ΚΑΙ ο υπερπλυθησμος. Αλλα δεν ειναι αυτοτ ο προβλημα. Γιατι ειδικα αυτα τα δις, που δεν ειναι καλομαθημενα στο τροπο ζωης που κανουμε εμεις, μπορουν να χαραξουν καλυτερο δρομο, πιο βιωσιμο, με λιγοτερο καταναλωτισμο, σωστοτερη χρηση πορων, λιγοτερη επιβαρυνση στο πλανητη κλπ.Γιατι οπως εγραψα, εαν εχουμε φτασει στο σημειο που ειμαστε τωρα, δεν ειναι ολα αυτα τα δις. Γνωριζαμε για τις επιπτωσεις που εχουμε στη φυση και το περιβαλλον απο το '70, αλλα ειτε λογω πολιτικη ηγεσιας, ειτε των λομπι και των βιομηχανιων, δεν εγιναν ποτε τα βηματα προς το σωστο δρομο, για να ερθουμε τωρα να τρεχουμε και να μη φτανουμε.
Αν μου επιτρέπεις αυτά τα δις είναι πολύ πιο επιθετικά στην διεκδίκηση ευζωίας.Του λείπει τόσο ο Διαφωτισμος όσο και ο Χριστιανισμός, που και τα δύο είναι μιας μορφής χαλινάρι.Εγώ τουλάχιστον όπου τους έχω δει να μιλάνε για την διεκδίκηση της καπιταλιστικής ευζωίας δεν έχω δει στάλα αυτοσυγκράτησης.
500 φορές λες τα ίδια, 501 φορές θα σου απαντάω τα ίδια.Μέχρι να χαλάσει το πληκτρολόγιο του ενός από εμάς.ΟΧΙ η Γκρέτα ΔΕΝ έχει πει κάτι για τον υπερπληθυσμό. ΟΥΤΕ για ΚΑΝΕΝΑ άλλο πράγμα. Σε αντίθεση με εσένα που ολες τις λύσεις (π.χ. υπερπληθυσμός) τις έχεις έτοιμες, η Γκρέτα δεν έχει ΚΑΜΙΑ έτοιμη λύση.Ούτε και θα μπορούσε ένα 15χρονο να έχει έτοιμες λύσεις στα φλέγοντα παγκόσμια προβλήματα.Μόνο οι ψεκασμένοι ελληνάρες και ο λουκουμ ξέρουν τα πάντα.Εμείς οι υπόλοιποι έχουμε όρια.Η Γκρέτα λέει εδώ και 1,5 χρόνο ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράγμα: ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.Οι επιστήμονες έχουν προτάσεις και για τον υπερπληθυσμό αλλά και για ένα σωρό άλλα θέματα.Και μάλιστα έχουν δημοσιεύσει αυτές τις προτάσεις τους εδώ και ΕΙΚΟΣΙ χρόνια.Τις έχεις διαβάσει άραγε ποτέ σου; Καταδέχτηκες να ανατρέξεις ποτέ στα επιστημονικά συμπεράσματα;Η απλά γεννήθηκες με όλη την σοφία της Γης έτοιμη στο μυαλό σου;Μέχρι σήμερα, όλοι έχουν γραμμένους τους επιστήμονες εκεί που δεν πιάνει μελάνι.Η Γκρέτα προτείνει να τους ακούσουμε επί τέλους, πριν μας πάρει και μας σηκώσει.Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.Εχει καταφέρει κάτι που κανένας άλλος δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα: Ολο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με τα επιστημονικά συμπεράσματα.Εκτός από τους ψακασμένους ελληνάρες φυσικά που δεν χρειάζονται επιστήμονες, τα ξέρουν όλα ήδη.Εβίβα, πάμε τώρα εσύ για την 501η και εγώ για την 502η επανάληψη. Στοίχημα ότι σε λίγες μέρες, πάλι τα ίδια θα λες (Η Γκρέτα δεν έχει προτάσεις, υπερπροβάλλεται, είναι ύποπτη, ο υπερπληθυσμός μπλαμπλαμπλα).