Μητέρα κατηγορείται ότι κρέμασε τα παιδιά της αφού «μελέτησε» φόνους στο Διαδίκτυο

Μητέρα κατηγορείται ότι κρέμασε τα παιδιά της αφού «μελέτησε» φόνους στο Διαδίκτυο Facebook Twitter
0

Μία μητέρα στις ΗΠΑ κατηγορείται ότι κρέμασε τα δύο παιδιά της, «σκηνοθετώντας» μια δήθεν αυτοκτονία στον τόπο του εγκλήματος.

Πριν σκοτώσει τα δύο ανήλικα αδέλφια, η Ρακέλ Σνάιντερ έκανε έκτενη έρευνα στο Διαδίκτυο, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους δολοφονίας τους και ψάχνοντας, παράλληλα, πώς θα απέφευγε τη σύλληψη μετά την τέλεση του εγκλήματος. Μία ημέρα πριν δολοφονήσει δια απαγχωνισμού τον 8χρονο γιο της και την 4χρονη κόρη της, η Σνάιντερ είχε ψάξει στο Google με φράσεις όπως «πώς να κρεμάσεις τον εαυτό σου» και «πόση ώρα χρειάζεται για να πεθάνει κανείς από δηλητηρίαση μονοξειδίου άνθρακα».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας Μπερκς, Τζον Άνταμς, η Σνάιντερ έψαξε επίσης αν τα υβριδικά αυτοκίνητα εκλύουν μονοξείδιο του άνθρακα, διευρευνώντας, όπως όλα δείχνουν, πώς αλλιώς θα μπορούσε να σκοτώσει τα παιδιά της. Μάλιστα μπήκε στη συνέχεια σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, διαβάζοντας αναλυτικές οδηγίες για τους τρόπους που θα μπορούσε κρεμάσει έναν άνθρωπο, καθώς και τη φράση «κόντεψε να γλιτώσει/ξεφύγει μετά τη διάπραξη εγκλήματος».

Το κινητό τηλέφωνο της γυναίκας δεν έχει ακόμα εντοπιστεί ακόμα από τις αρχές, αλλά εικάζεται ότι το χρησιμοποίησε για να παραγγείλει το σχοινί με το οποίο κρέμασε τα παιδιά της Κόνερ, 8 ετών και Μπρίνλεϊ 4 ετών. Σύμφωνα με την δικογραφία η μητέρα αγόρασε τελικά το σχοινί από ένα κοντινό κατάστημα.

Το απόγευμα της 23ης Σεπτεμβρίου, η μητέρα κάλεσε την Άμεση Δράση και υποστήριξε ότι βρήκε τα παιδιά της να κρέμονται, με δύο καρέκλες πεσμένες κάτω από τα αιωρούμενα κορμιά τους. Ισχυρίστηκε ότι είχαν υποστεί bullying στο σχολείο κατά το παρελθόν, και είχαν απειλήσει τη μητέρα τους ότι θα αυτοκτονούσαν. Η Σνάιντερ φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δήθεν της είχε πει πως «δεν ήθελε να πεθάνει μόνος του». Όταν έφτασαν στο σημείο οι αξιωματικοί, βρήκαν τα παιδιά αναίσθητα στο υπόγειο του σπιτιού.

Τα παιδιά είχαν υποστεί και τα δύο καρδιακή ανακοπή αλλά οι διασώστες τα επανέφεραν στη ζωή, καθ' οδόν για το νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκαν. Ωστόσο δεν επανήλθαν εγκεφαλικά και στις 26 Σεπτεμβρίου οι γιατροί πήραν την απόφαση να κλείσουν την μηχανική υποστήριξη. Άγνωστο παραμένει αν έδωσε την εντολή η ίδια η μητέρα που κατηγορείται για παιδοκτονία. Τα δύο αδέλφια πέθαναν με διαφορά 14 λεπτών.

Μέρες μετά τον θάνατο των παιδιών, η Σνάιντερ έγραψε στο προφίλ της στο Facebook «Οι λέξεις σημαδεύουν, οι φήμες καταστρέφουν, όσοι κάνουν bullying σκοτώνουν». Ο εργοθεραπευτής που συνεργάζεται με τις αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αμφιβάλει για το κατά πόσο το παιδί θα ήταν ποτέ σε θέση να διαπράξει δολοφονία και να αυτοκτονήσει στη συνέχεια, καθώς δεν είχε καν την απαιτούμενη δύναμη ή γνώση. Ο ίδιος μάλιστα προσθέτει πως το παιδί δεν ήξερε καν να δένει τα κορδόνια του - πόσο μάλλον να φτιάχνει περίπλοκες θηλιές.

Την Δευτέρα απαγγέλθηκαν στην Σνάιντερ κατηγορίες για ανθρωποκτονία πρώτου και τρίτου βαθμού, έκθεση παιδιού σε κίνδυνο, παρεμπόδιση του έργου των αρχών, αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος αλλά και κτηνοβασία, καθώς φέρεται να ήρθε σε επαφή με έναν σκύλο. Η Σνάιντερ τέθηκε υπό κράτηση χωρίς την δυνατότητα αποφυλάκισης μέχρι τη δίκη της.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν την δολοφονία των παιδιών, επιθεωρητές ανέκριναν συγγενείς, συμμαθητές των παιδιών αλλά και υπεύθυνους του σχολείου, χωρίς να προκύψει από οποιαδήποτε κατάθεση ότι κάποιο από τα δύο αδελφάκια είχε υποστεί ποτέ bullying.

Με πληροφορίες από People.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ