Google doodle για την Maria Ylagan Orosa - 126 χρόνια από τη γέννηση της Φιλιππινέζας χημικού

Google doodle για την Maria Ylagan Orosa - 126 χρόνια από τη γέννηση της Φιλιππινέζας χημικού Facebook Twitter
0

Το σημερινό doodle της Google αφιερώνεται στην Maria Ylagan Orosa, μια σημαντική επιστήμονα τροφίμων, ηρωίδα πολέμου και φιλάνθρωπο από τις Φιλιππίνες.

Η Google με το σημερινό της doodle τιμά τη συμπλήρωση 126 χρόνων από τη γέννησή της Maria Ylagan Orosa η οποία θεωρείται η «μητέρα» περισσότερων από 700 πρωτοποριακών συνταγών, μεταξύ των οποίων και το κέτσαπ από μπανάνα.

Απόφοιτος της φαρμακευτικής και της χημείας τροφίμων από το Πανεπιστήμιο του Σιάτλ, η Orosa επέστρεψε στις Φιλιππίνες το 1922 για να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού. Αφιερώθηκε στην έρευνα και η προσφορά της θεωρείται σημαντική και αναγνωρίζεται μέχρι σήμερα στη χώρα της.

 

Εκτός από το διάσημο κέτσαπ μπανάνας, οι μαγειρικές καινοτομίες της Orosa περιλαμβάνουν επίσης το soyalac, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ποτό που προέρχεται από σόγια και το rarak, μπισκότο ρυζιού γεμισμένα με βιταμίνη B-1, που είχε σώσει αμέτρητες ζωές κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε αναγνώριση της συμβολής της Orosa στην κοινωνία των Φιλιππίνων, το Εθνικό Ιστορικό Ινστιτούτο την χαρακτήρισε ως την πρώτη γυναίκα επιστήμονα των Φιλιππίνων.

Πέθανε στις 13 Φεβρουαρίου 1945, κατά τη διάρκεια μιας αμερικανικής βομβιστικής επιδρομής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM