Μάχη με το χρόνο στην Αλβανία για τους παγιδευμένους στα συντρίμμια - 36 νεκροί

Μάχη με το χρόνο στην Αλβανία για τους παγιδευμένους στα συντρίμμια - 36 νεκροί Facebook Twitter
0

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες από διάφορες χώρες που προσπαθούν να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια των κτιρίων μετά το σεισμό στην Αλβανία.

Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 36 νεκρούς ενώ πάνω από 40 είναι οι αγνοούμενοι. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 600. Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν ενώ χιλιάδες έχουν χάσει τα σπίτια τους. Ο σεισμός της Τρίτης ήταν ο ισχυρότερος που έπληξε την Αλβανία εδώ και δεκαετίες.

Σωστικά συνεργεία από 11 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, επιχειρούν σε 6 σημεία σε Δυρράχιο και Θουμάν.

Οι προσπάθειες των διασωστών στην κωμόπολη Θουμάν, έχουν επικεντρωθεί σε πολυκατοικία στην οποία έχουν εγκλωβιστεί πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων, ένα 7χρονο παιδί.

Η ελληνική αποστολή έχει απεγκλωβίσει μέχρι στιγμής, δύο άτομα εν ζωή και τέσσερα χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με μελέτη Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που παρουσίασε το πρώτο διαφορικό συμβολογράφημα του σεισμού, το έδαφος 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δυρραχίου, ανυψώθηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό, τουλάχιστον 8,4 εκατοστά.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται σήμερα μετά από ολονύχτιες προσπάθειες με τη συνδρομή εκπαιδευμένων σκυλιών και drones. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM