Δέχθηκαν αντισημιτική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου -Τους υπερασπίστηκε μία μουσουλμάνα με χιτζάμπ

Δέχθηκαν αντισημιτική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου -Τους υπερασπίστηκε μία μουσουλμάνα με χιτζάμπ Facebook Twitter
3

Αντισημιτική επίθεση από έναν επιβάτη δέχθηκαν στο μετρό του Λονδίνου δύο άτομα, πιθανότατα πατέρας και γιος, ενώ μία μουσουλμάνα που φορούσε χιτζάμπ «ύψωσε το ανάστημά της» για να τους υπερασπιστεί, με το περιστατικό να γίνεται viral. 

Οι Αρχές ανέφεραν ότι ένας άνδρας, το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, συνελήφθη στο Μπέρμιγχαμ το Σάββατο ως ύποπτος για ρατσιστική επίθεση. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό συνέβη στο μετρό του Λονδίνου την Παρασκευή και καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το υλικό, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από έναν επιβάτη, δείχνει έναν άνδρα να διαβάζει αντισημιτικά χωρία της Βίβλου σε ένα αγόρι που φορούσε κιπά, και να απειλεί όσους επιβάτες προσπαθούν να τον εμποδίσουν.

Λίγο αργότερα, η Asma Shuweikh, μία γυναίκα με χιτζάμπ ήρθε αντιμέτωπη με τον άνδρα. Η ίδια ανέφερε ότι «έπρεπε να τον αντιμετωπίσει» όταν είδε τι συνέβαινε. «Είμαι μητέρα δύο παιδιών και ξέρω πως είναι να βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση. Και θα ήθελα κάποιον να με βοηθήσει όταν βρίσκομαι σε αυτή τη θέση», είπε. Στο βίντεο τα άτομα που δέχθηκαν τη φραστική επίθεση φαίνονται να διατηρούν τη ψυχραιμία τους κατά το συμβάν με τον ενήλικα να αγκαλιάζει το νεαρό αγόρι και να λέει στο αυτί του «απλά αγνόησέ το».

Ο Chris Atkins, ο επιβάτης που τράβηξε το βίντεο, ανέφερε ότι η Shuweikh ήταν «σταθερή και επίμονη». Παράλληλα πρόσθεσε ότι σε μία εποχή που ακούμε πόσο μισαλλόδοξοι είναι όλοι και ότι υπάρχει μίσος ενάντια των θρησκειών μια μουσουλμάνα υπερασπίστηκε μερικούς Εβραίους. Η αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει αφότου το βίντεο δημοσιεύτηκε μετά από καταγγελίες πολιτών.

 

 

Αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι αντισημιτικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο. Σύμφωνα με το The Community Security Trust, μία οργάνωση που καταγράφει τον αντισημιτισμό στη Βρετανία, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκαν 892 περιστατικά. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ από το 1984 που ο οργανισμός ξεκίνησε τη λειτουργία του. Ο οργανισμός υποστηρίζει ότι η αύξηση των περιστατικών σημειώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Πόσο έχουν ξεφύγει και οι «χριστιανοί» στις μέρες μας...Και όπως είχε πει ο Μαχάτμα Γκάντι: «Μου αρέσει ο Χριστός σας, αλλά δεν μου αρέσουν οι χριστιανοί σας. Είναι τόσο διαφορετικοί από τον Χριστό...»
Η ειρωνεία είναι τεράστια και πιθανώς να μην το συνειδητοποίησαν και οι ίδιοι την ώρα εκείνη. Ένας μαύρος επιτίθεται ρατσιστικά σε Εβραίο (με αισχρό τρόπο, καθώς είχε και το παιδί του μαζί) και τον τελευταίο τον υπερασπίζεται μια μουσουλμάνα (μπράβο της φυσικά).