Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων Facebook Twitter
0

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, αναφέρει σε μήνυμά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όπως εξαλείψαμε τις απειλές εναντίον της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν και από δω και τώρα είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους με τον ίδιο τρόπο», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο μήνυμά του για την 36η επέτειο του ψευδοκράτους, ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι «δυστυχώς οι προσπάθειες που για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη πολιτική λύση του Κυπριακού δεν είχαν ανταπόκριση στον νότο της Κύπρου».

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προσέγγισε τον διαμοιρασμό στη βάση της πολιτικής ισότητας με τον "τουρκοκυπριακό λαό" και οι προσπάθειες για λύση συνεχώς αποτυγχάνουν. Η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων οι οποίοι μέχρι σήμερα κατέβαλαν προσπάθειες για την διευκόλυνση της πολιτικής λύσης συνεχίζεται επίμονα», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιπλέον ανέφερε ότι ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι κοντά στην υπόθεση της Κύπρου και τους Τουρκοκύπριους, προσθέτοντας ότι θα επιδείξει κάθε προσπάθεια για να κυματίζει «περήφανα η σημαία της 'τδβκ' στις θάλασσες και τους ουρανούς όπως και στη στεριά».

«Ιδιαίτερα στη ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των υδρογονανθράκων. Όπως εξαλείψαμε τις απειλές εναντίον της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν και από δω και τώρα είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα με τον ίδιο τρόπο», αναφέρει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ