Η Eurostar θα φυτεύει ένα δέντρο κάθε φορά που αναχωρεί τρένο της

Η Eurostar θα φυτεύει ένα δέντρο κάθε φορά που αναχωρεί τρένο της Facebook Twitter
0

Η Eurostar ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να φυτεύει δένδρα για να αντισταθμίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των αμαξοστοιχιών της.

Η σιδηροδρομική υπηρεσία Eurostar, που εξασφαλίζει τη σιδηροδρομική κυκλοφορία στην υποθαλάσσια σήραγγα κάτω από τη Μάγχη, ανακοίνωσε σήμερα, με την ευκαιρία των 25 ετών της λειτουργίας της, πως θα φυτεύει ένα δένδρο για κάθε ταξίδι των τρένων της ανάμεσα στο Λονδίνο και την ηπειρωτική Ευρώπη ώστε να αντισταθμίζει το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν.

«Από την 1η Ιανουαρίου, κάθε φορά που θα αναχωρεί ένα Eurostar (...) θα φυτεύουμε ένα δένδρο», δήλωσε ο Μάικ Κούπερ, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, που είναι σε ποσοστό 55% θυγατρική της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF.

Υποστηρίζοντας τις μη κυβερνητικές οργανώσεις Woodland Trust, Reforest'Action και Trees for All, η Eurostar θα συμβάλει έτσι στο φύτεμα 20.000 δένδρων κάθε χρόνο στα δάση των χωρών που εξυπηρετούν τα τρένα της- Βρετανία, Γαλλία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Η διεύθυνση της Eurostar δεν ήταν σήμερα σε θέση να γνωστοποιήσει πόσο θα κοστίσει αυτή η πρωτοβουλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ