Εκκλησία και ακροδεξιοί διαμαρτύρονται για την πρεμιέρα της πρώτης γκέι ταινίας στη Γεωργία

Εκκλησία και ακροδεξιοί διαμαρτύρονται για την πρεμιέρα της πρώτης γκέι ταινίας στη Γεωργία Facebook Twitter
3

Αντιδράσεις με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχει προκαλέσει στην Τιφλίδα η πρεμιέρα της πρώτης LGBTQ ταινίας στην Γεωργία, «And Then We Danced».

Σε σκηνοθεσία Levan Akin, η ταινία αφηγείται την ιστορία πώς ο Merab, ένας Γεωργιανός χορευτής παραδοσιακών, ανακαλύπτει την σεξουαλικότητά του ενώ προπονείται για την εθνική ομάδα χορού. «Ήθελα να δείξω τις προκλήσεις του να διαχειρίζεσαι την σεξουαλικότητά σου σε μια συντηρητική κοινωνία, την ελπίδα σε μια νέα γενιά και τους ρόλους της τέχνης και των παραδόσεων», εξήγησε ο βραβευμένος σκηνοθέτης με καταγωγή από Γεωργία και Σουηδία, σε συνέντευξη στο Variety.

Εκκλησία και ακροδεξιοί διαμαρτύρονται για την πρεμιέρα της πρώτης γκέι ταινίας στη Γεωργία Facebook Twitter
Αριστερά ο σκηνοθέτης Levan Akin.

Το «And Then We Danced» έχει ήδη διακριθεί μεταξύ άλλων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγιεβο, έχοντας προβληθεί σε φεστιβάλ στις Κάννες και το Λονδίνο. Επίσης η Σουηδία το έχει επιλέξει για να διαγωνιστεί την κατηγορία διεθνούς ταινίας στα επερχόμενα Όσκαρ.

 

Ωστόσο η ταινία έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις σε άτομα της Εκκλησίας και συντηρητικές ομάδες. Ο σκηνοθέτης ήδη έχει καταδικάσει τις εθνικιστικές ομάδες καλώντας τον κόσμο να καταπολεμήσει τις «σκοτεινές δυνάμεις» στην Γεωργία. Η Equality Movement, ομάδα για την προστασία των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBTQ στη χώρα, ζήτησε στην αστυνομία να προστατεύσει όσους πάνε στην πρεμιέρα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας χαρακτήρισε την ταινία «επίθεση εναντίον την εκκλησίας».

Εκτός από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, η ταινία έχει πυροδοτήσει και μια έντονη διαμάχη στα social media, μέσω των οποίων η εθνικιστική ομάδα Alt-Info κάλεσε με βίντεο όσους μοιράζονται την ίδια ιδεολογία με εκείνη να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.

Στον αντίποδα, άλλοι χρήστες χλεύασαν τους διαδηλωτές σχολιάζοντας πως δεν έχουν ιδέα τι ρούχα φοράνε, πόσο μάλλον για ποιο λόγο διαμαρτύρονται. 

Εκκλησία και ακροδεξιοί διαμαρτύρονται για την πρεμιέρα της πρώτης γκέι ταινίας στη Γεωργία Facebook Twitter
Χρήστες των social media χλεύασαν την εμφάνιση ενός συντηρητικού διαδηλωτή που φορούσε T-shirt των Nirvana και πόσο ειρωνικό είναι αυτό.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
“And Then We Danced” – gay-themed film at the heart of clashes in Tbilisihttps://www.google.com/amp/s/jam-news.net/and-then-we-danced-gay-themed-film-at-the-heart-of-clashes-in-tbilisi/amp+“We are witnessing a peculiar moment in cinema history: what is happening in a film is also happening outside a movie theater,” film critic Gogi Gvakharia wrote in an article for RFE/RL’s Georgian service. “The difference is that there is a lot of love on the screen and a lot of hate out in the street. Let’s see which one prevails in Georgia.”https://eurasianet.org/gay-love-story-premieres-in-a-georgia-under-siege