ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως αφήνει τη Νέα Υόρκη και ο κυβερνήτης εύχεται με το καλό να «ξεκουμπιστεί» Facebook Twitter

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αλλάζει τόπο μόνιμης διαμονής και  από το κέντρο της Νέας Υόρκης θα εγκατασταθεί μόνιμα στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Μέχρι σήμερα ο Τραμπ, μεγιστάνας των ακινήτων που δραστηριοποιείται πολύ ενεργά στην αγορά της Νέας Υόρκης, δήλωνε τόπο μόνιμης κατοικίας του το διαμέρισμά του στον Trump Tower, στην Πέμπτη Λεωφόρο. Στον Τραμπ ανήκει πάντως επίσης το συγκρότημα Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς (από το 1985) και εκεί περνά πολύ περισσότερο χρόνο απ' ό,τι στη Νέα Υόρκη αφότου έγινε ένοικος του Λευκού Οίκου.

«Η οικογένειά μου και εγώ θα κάνουμε το Παλμ Μπιτς στη Φλόριντα μόνιμη κατοικία μας», ανήγγειλε ο Τραμπ μέσω Twitter. «Παρά το γεγονός ότι πληρώνω εκατομμύρια δολάρια σε τέλη και φόρους σε τοπικό, δημοτικό και πολιτειακό επίπεδο, μου έχουν φερθεί πολύ άσχημα οι πολιτικοί ηγέτες της πόλης και της Πολιτείας», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Νέα Υόρκη.

Ο Τραμπ έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη, αρχικά στη συνοικία Κουίνς και κατόπιν στο Μανχάταν. Ο ουρανοξύστης στην Πέμπτη Λεωφόρο στεγάζει, εκτός από το διαμέρισμά του, την έδρα του Trump Organization, της εταιρείας ακινήτων του.«Ως πρόεδρος, θα είμαι πάντα εκεί για να βοηθάω τη Νέα Υόρκη και τους σπουδαίους ανθρώπους της Νέας Υόρκης. Θα έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου», συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος.

Ο Τραμπ έχει εμπλακεί επανειλημμένα σε σφοδρές συγκρούσεις με τον δήμαρχο της πόλης της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο αλλά και με τον κυβερνήτη της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο — και οι δύο είναι Δημοκρατικοί. «Καλά ξεκουμπίδια. Δεν είναι πως ο Ντόναλντ Τραμπ πλήρωνε ποτέ φόρους εδώ, ούτως ή άλλως. Όλος δικός σου, Φλόριντα», σάρκασε ο κυβερνήτης Κουόμο μέσω Twitter, ενώ ο δήμαρχος , εξίσου σαρκαστικός, σε ανάρτησή του στον ίδιο ιστότοπο έγραψε «μη χτυπήσεις πέφτοντας πάνω στην πόρτα καθώς θα φεύγεις ή τίποτα τέτοιο».

Κατά την εφημερίδα The New York Times ο Τραμπ υπέβαλε αίτηση για τη μεταφορά του τόπου κατοικίας του στην Κομητεία Παλμ Μπιτς τον Σεπτέμβριο. Ο Τραμπ διεκδικεί την επανεκλογή του τον Νοέμβριο του 2020. Εάν κερδίσει, ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να είναι το σπίτι του ως τον Ιανουάριο του 2025.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα

σχόλια

2 σχόλια
Σε δελτίο ειδήσεων άκουσα ότι ο δήμαρχος ή κάποιος άλλος του είπε "στα τσακίδια" σε ελεύθερη μετάφραση.Αν είναι ακριβές, τι άλλο θα ακούσουμε για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.Αυτό να θυμόμαστε, τον θεσμικό του ρόλο και την γελοιοποίησή του, αλλά κυρίως όσοι τον ψήφισαν να το θυμούνται.Και εμείς ομοίως, μην βγάζουμε την ουρά μας έξω. Ελπίζω - δεν είμαι σίγουρος - να καταλαβαινόμαστε...
Υπάρχει η θεωρία ότι ο Τραμπ κατέβηκε για πρόεδρος των ΗΠΑ από γινάτι, επειδή δεν μπορούσε να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης, όπως πραγματικά ήθελε (θα πάτωνε σε βαθμό εξευτελιστικό).Από τις πολλές θεωρίες βέβαια που υπάρχουν—άλλη θεωρία είναι πως εξοργίστηκε οταν ο Ομπάμα τον σατιρίσε σε κάποιο fundraiser με κωμικούς. Έτσι αποφάσισε να βάλει υποψηφιότητα προκειμένου να αποδείξει πως μπορεί και αυτός να γίνει Πρόεδρος, και για να καταστρέψει το έργο του προκατόχου του.Είναι δε αξιοσημείωτο ότι ο Τραμπ εκδικήθηκε τις πολιτείες που ψήφισαν τους Δημοκρατικούς μειώνοντας περισσότερο τους φόρους στις πολιτείες που τον ψήφισαν (οι οποίες ούτως η άλλως συμβάλλουν λιγότερο με τους φόρους τους στην ομοσπονδία απ´ό,τι οι πολιτείες που ψήφισαν τους Δημοκρατικούς)https://www.thenation.com/article/the-gop-tax-bill-was-a-deliberate-attack-on-blue-states-and-california-plans-to-fight-back/Πάντως οι εισαγγελικές αρχές της ΝΥ προσπαθούν αυτόν τον καιρό να τον αναγκάσουν να τους παραδώσει τις φορολογικές του δηλώσεις, πράγμα που ο Τραμπ προσπαθεί να αποφύγει πάση θυσία επειδή θα φανεί πως δεν είναι ούτε κατά διάνοια όσο πλούσιος ισχυρίζεται πως είναι. Ισως η απόφαση του αυτή να σχετίζεται με αυτήν την υπόθεση.https://www.nytimes.com/2019/10/07/nyregion/trump-taxes-lawsuit-vance.htmlΑς ελπίσουμε πως η Πολιτεία από την οποία κατάγεται θα συμβάλει στην καταστροφή του.