Μια νέα πρόταση που κατατέθηκε επίσημα από το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστραλίας περιλαμβάνει την Υπηρεσία Επαλήθευσης Προσώπου για όσους μπαίνουν σε πορνογραφικά sites προκειμένου να εξακριβωθεί η ηλικία τους.

 

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα σκανάρει βιομετρικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου χρησιμοποιώντας ως βάση πληροφοριών τις φωτογραφίες των Αυστραλών πολιτών στις ταυτότητες, τα διαβατήρια και τις άδειες οδήγησης.

 

Σύμφωνα με την προχθεσινή (29 Οκτωβρίου 2019) ανακοίνωση, «το Υπουργείο Εσωτερικών έχει στη διάθεσή του την Υπηρεσία Επαλήθευσης Προσώπου [Face Verification Service] η οποία συγκρίνει την φωτογραφία ενός ατόμου με τις φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιηθεί σε έγγραφα ταυτότητας προκειμένου να επαληθεύσει την ταυτότητα και την ηλικία του».

 

Η είδηση φτάνει λίγο καιρό μετά την εγκατάλειψη ενός αντίστοιχου αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που είχε προταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με την ονομασία «Services Bill 2019» (γνωστό και ως «μπλοκάρισμα του πορνό») σύμφωνα με το οποίο θα απαιτείτο ταυτότητα με φωτογραφία σε όσους επισκέπτονται πορνογραφικά sites, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι πάνω από 18 ετών. Το νομοσχέδιο απορρίφτηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή πληροφοριών και ασφαλείας με την αιτιολογία του κινδύνου παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr