Παππούς κατηγορείται για τον θάνατο της 18 μηνών εγγονής του σε κρουαζιερόπλοιο

Παππούς κατηγορείται για τον θάνατο της 18 μηνών εγγονής του σε κρουαζιερόπλοιο Facebook Twitter
0

Για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας κατηγορείται ο παππούς ενός κοριτσιού 18 μηνών που πέθανε τον Ιούλιο ενώ έκαναν ταξίδι με κρουαζιερόπλοιο.

Ο Salvatore «Sal» Anello έπαιζε με την μικρή Chloe Wiegand στον 11ο κατάστρωμα κοντά σε ένα παράθυρο ενώ το πλοίο ήταν αραγμένο στο Πουέρτο Ρίκο. 

Δικηγόρος της οικογένειας από την Ιντιάνα εξήγησε πως ο Anello έβαλε το κορίτσι να καθίσει στην κουπαστή κοντά σε ένα ανοιχτό παράθυρο, το οποίο ο ίδιος νόμιζε πως ήταν κλειστό. Οι κατήγοροι όμως υποστηρίζουν πως ο Anello «άφησε από αμέλεια εκτεθειμένη την εγγονή του στο ανοιχτό παράθυρο. Ο δικαστής έκρινε πως υφίστανται λόγοι σύλληψης του κατηγορουμένου και έθεσε εγγύηση 80.000 δολαρίων.

Παππούς κατηγορείται για τον θάνατο της 18 μηνών εγγονής του σε κρουαζιερόπλοιο Facebook Twitter

Από την πλευρά τους οι γονείς της Chloe κατηγόρησαν την εταιρία Royal Caribbean, μετά το περιστατικό, λέγοντας πως το παράθυρο δεν θα έπρεπε να είναι ανοιχτό. «Προφανώς και πρόκειται για τραγικό δυστύχημα και βασικός στόχος της οικογένειας παραμένει το να μην ξανασυμβεί ποτέ», ανέφερε ο δικηγόρος τους.

Οι λεπτομέρειες για τον θάνατο του κοριτσιού είναι συγκεχυμένες. Αξιωματούχοι του λιμενικού είπαν πως ο Anello κάθισε το κορίτσι στο παράθυρο και έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα το κορίτσι να πέσει και να σκοτωθεί. Ο δικηγόρος της οικογένειας κατέθεσε ωστόσο πως το παιδί λάτρευε το γυαλί και τα παράθυρα και πως ο παππούς της την έβαλε στο περβάζι μια τζαμαρίας, χωρίς να έχει ιδέα πως ένα από τα παράθυρα ήταν ανοιχτό.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η Royal Caribbean δεν έχει δώσει ακόμη την ευκαιρία στην οικογένεια να δει το βίντεο με όσα συνέβησαν, όπως τα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM