Μητέρα στα 67 - Η ηλικιωμένη γυναίκα από την Κίνα έμεινε έγκυος φυσιολογικά και γέννησε ένα κορίτσι

Μητέρα στα 67 - Η ηλικιωμένη γυναίκα από την Κίνα έμεινε έγκυος φυσιολογικά και γέννησε ένα κορίτσι Facebook Twitter
0

Μια 67χρονη συνταξιούχος γιατρός στην Κίνα έγινε μητέρα για τρίτη φορά στη ζωή της στην ηλικία των 67 ετών.

Η γυναίκα, που έγινε γνωστή μόνο με το όνομα Tian, έφερε στον κόσμο μέσω καισαρικής ένα υγιέστατο κορίτσι, βάρους περίπου 2.5 κιλών, στο νοσοκομείου όπου εργαζόταν πριν συνταξιοδοτηθεί.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου υποστήριξε στο CNN, πως η Tian έμεινε έγκυος φυσιολογικά χρησιμοποιώντας τις ιατρικές γνώσεις της για εφαρμόζει στον εαυτό της παραδοσιακές κινεζικές θεραπείες γονιμότητας.

Ωστόσο η εγκυμοσύνη της είχε αρκετές επιπλοκές, καθώς λίγο πριν γεννήσει η Tian εμφάνισε μεταξύ άλλων προεκλαμψία και προβλήματα σε καρδιά, συκώτι και νεφρούς. Μετά τον τοκετό μητέρα και βρέφος μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Μητέρα στα 67 - Η ηλικιωμένη γυναίκα από την Κίνα έμεινε έγκυος φυσιολογικά και γέννησε ένα κορίτσι Facebook Twitter

Ο γυναικολόγος της σχολίασε πως στην διάρκεια της καισαρικής διαπιστώθηκε ότι τα ωάρια της Tian ήταν σαν εκείνα μιας 40χρονης γυναίκας και πως δεν είχαν συρρικνωθεί όπως αυτά μιας 60χρονης, «κάτι που ενδεχομένως εξηγεί πώς έμεινε έγκυος φυσιολογικά». 

Ο 68χρονος Huang, σύζυγος της Tian, είπε πως είχαν αποφασίσει να ονομάσουν το παιδί τους Tianci, που σημαίνει «δώρο από τον παράδεισο». Το ζευγάρι έχει ήδη άλλα δυο παιδιά, μια κόρη και έναν γιο, και πολλά εγγόνια, το μεγαλύτερο εκ των οποίων έγινε φέτος 18 ετών.

Τα παιδιά τους διαφωνούσαν με την απόφασή τους να κάνουν και άλλο παιδί σε τέτοια ηλικία. «Η κόρη μου μού είπε πως αν κάναμε αυτό το μωρό, θα μας έκοβε την καλημέρα», είπε η Tian στο κρατικό CCTV. 

Σύμφωνα με το κρατικό China Daily, η Tian ίσως είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που γίνεται μητέρα στην Κίνα. Το ρεκόρ κρατούσε μέχρι πρότινος μια γυναίκα που είχε γεννήσει αγόρι το 2016 σε ηλικία 64 ετών. Τον περασμένο Σεπτέμβριο μια 73χρονη στην Ινδία έφερε στον κόσμο δίδυμα κορίτσια, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης και θεωρείται πως είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα παγκοσμίως που γεννά.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM