Πώς ο θάνατος μιας 14χρονης αλλάζει συνέχεια το Instagram

Πώς ο θάνατος μιας 14χρονης αλλάζει συνέχεια το Instagram Facebook Twitter
0

H 14χρονη Molly Russell αυτοκτόνησε το 2017, αλλά ο θάνατός της επηρεάζει το Instagram και τους κανόνες του, ακόμη και σήμερα.

Πριν από μερικούς μήνες, το Instagram ανακοίνωσε το θόλωμα φωτογραφιών (sensitivity screens) για να κρύβει εικόνες αυτοτραυματισμού και να προστατέψει τους νέους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Και σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά την τραγική αυτοκτονία του κοριτσιού από τη Βρετανία, το Instagram αλλάζει και πάλι τους κανόνες του για να επεκτείνει το μέτρο, έχοντας δει τις πιέσεις να αυξάνονται.

Το Ιnstagram δεσμεύθηκε τώρα να αφαιρεί εικόνες, σχέδια, ακόμη και κινούμενα σχέδια που δείχνουν μεθόδους αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας. Η κίνηση αυτή είναι η πιο πρόσφατη απάντησή του Instagram στη δημόσια κατακραυγή για το θάνατο της έφηβης Molly.

Πώς ο θάνατος μιας 14χρονης αλλάζει συνέχεια το Instagram Facebook Twitter

Ο πατέρας της Molly, πού όλο αυτό διάστημα πίεζε για μέτρα προστασίας των ανηλίκων, περιέγραψε τη δέσμευση της πλατφόρμας ως «ειλικρινής», αλλά δήλωσε ότι τα στελέχη της πρέπει να ενεργήσουν πιο γρήγορα. Ο πατέρας του κοριτσιού, πιστεύει ότι η χρήση του Instagram ήταν σημαντικός παράγοντας που την οδήγησε στην αυτοκτονία. Μετά το θάνατό της, βρήκε πως η κόρη του εκτέθηκε σε υλικό και εικόνες αυτοτραυματισμών και αυτοκτονιών στο Instagram και το Pinterest. Κάνοντας έρευνα, εντόπισε ότι στα hashtags #suicide, #selfharm, #depression μπορούσε κανείς να βρει φωτογραφικό υλικό και οδηγίες για το πώς να κάνει κακό στον εαυτό του: από το να αυτοτραυματιστεί μέχρι να βάλει τέλος στη ζωή του και όλα αυτά χωρίς κανέναν έλεγχο.

H εφαρμογή, που ανήκει στο Facebook, ήδη απαγορεύει αναρτήσεις που ενθαρρύνουν την αυτοκτονία και τον αυτοτραυματισμό, αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να ανιχνεύει τις αναρτήσεις αυτές και να τις κατεβάζει. «Θα χρειαστεί χρόνος για την πλήρη εφαρμογή ... αλλά δεν πρόκειται να είναι το τελευταίο βήμα που κάνουμε», δήλωσε ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri στο BBC News.

Το νέο μέτρο επεκτείνει τα ήδη υπάρχοντα που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο, τα οποία απαγόρευσαν «σκληρές εικόνες αυτοτραυματισμού» και αυτοκτονικά θέματα. Αυτό περιελάμβανε τόσο φωτογραφίες όσο και βίντεο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ