Τραμπ: O αρχηγός του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός - Πέθανε κλαίγοντας σα σκύλος

Τραμπ: O αρχηγός του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός - Πέθανε κλαίγοντας σα σκύλος Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα πως ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε
2

O αρχηγός του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ, με διάγγελμα στον αμερικανικό λαό. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε τα ξημερώματα της Κυριακής στο twitter ότι «συνέβη κάτι μεγάλο» με τον Λευκό Οίκο να ανακοινώνει ότι η δήλωση θα είναι «πολύ σημαντική» και θα γίνει από την Αίθουσα Υποδοχής Διπλωματών του Λευκού Οίκου. 

«Χθες το βράδυ οι ΗΠΑ έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον Νο1 τρομοκράτη. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός. Ήταν ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους», ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανακοίνωσή του. Oι εκφράσεις και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε για να περιγράψει τον ηγέτη του ISIS ήταν χαρακτηριστικές: σκύλος, δειλός, ταπεινωμένος. πανικόβλητος.

Μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο Αμπού Μπακ αλ Μπαγκντάντι πέθανε σε ένα τούνελ κλαίγοντας. «Πέθανε ατιμασμένος σαν σκύλος», είπε ο πρόεδρος. «Σκοτώθηκε αφού έφθασε στο τέλος ενός αδιέξοδου σε τούνελ κλαίγοντας» είπε και πρόσθεσε πως ο ηγέτης του ISIS πυροδότησε ένα γιλέκο με εκρηκτικά με το οποίο ήταν ζωσμένος. «Ο Μπαγκντάντι ανατίναξε το γιλέκο του που ήταν γεμάτο εκρηκτικά» δήλωσε ο Τραμπ. Πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι «Δεν πέθανε ένας ήρωας, πέθανε δειλός». «Ήταν ένας αρρωστημένος αχρείος άνθρωπος και τώρα έφυγε. Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να τρομοκρατήσει τους άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του», δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

To διάγγελμα Τραμπ:

 

«Έφτασε στο τέλος του τούνελ ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Πυροδότησε το γιλέκο του και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία παιδιά του. Το πτώμα του διαμελίσθηκε από τις εκρήξεις. Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λόγο για μία δύσκολη αποστολή, η οποία ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες, την οποία οι ΗΠΑ έφεραν εις πέρας χωρίς απώλειες και ευχαρίστησε τους συμμάχους της χώρας του για τη βοήθεια που παρείχαν. Υπογράμμισε πως ήταν επικίνδυνο για τις ΗΠΑ να πετάξουν πάνω από την επικράτεια μίας άλλης χώρας. «Πετάξαμε πολύ χαμηλά και πολύ γρήγορα», ανέφερε. «Η Ρωσία μας συμπεριφέρθηκε άψογα, το Ιράκ ήταν άριστο. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος προσθέτοντας πως και η Τουρκία γνώριζε για την αποστολή. Όπως είπε η επιχείρηση έγινε  με τη βοήθεια Ρωσίας, Τουρκίας, Συρίας και Ιράκ ενώ ευχαρίστησε και τους Κούρδους της Συρίας «για την στήριξη».

Παράλληλα ο πρόεδρος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία απώλεια κατά την αποστολή ενώ ο ακριβής αριθμός των τζιχαντιστών που σκοτώθηκαν μαζί με τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι θα ανακοινωθεί εντός των ημερών. Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ό,τι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ήταν εκείνος που δημιούργησε το Ισλαμικό Κράτος και εκείνος που προσπαθούσε να το φτιάξει εκ νέου. O Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για έναν κακό και βίαιο άνθρωπο που πέθανε με ανάλογο τρόπο, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του μίλησε για τεστ DNA όπου απέδειξε ότι ο νεκρός στο τούνελ ήταν ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. 

Το Reuters σχολιάζει πως πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του Τραμπ σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει έρευνα την οποία προωθούν οι Δημοκρατικοί για την παραπομπή του. Το πρακτορείο σημειώνει πως ο φόνος του Μπαγκντάντι, που μπορεί τελικά να είναι ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του Τραμπ στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, θα βοηθήσει τον ρεπουμπλικανό πρόεδρο να φανεί ισχυρός καθώς δίνει μάχη κατά της έρευνας σε βάρος του που άρχισαν οι Δημοκρατικοί τον περασμένο μήνα.

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Ο Τραμπ δεν έχει υπηρετήσει στον στρατό, παρόλο που κλήθηκε να πολεμήσει στο Βιετνάμ. Απέφυγε την θητεία ισχυριζόμενος ψευδώς πως έχει οστεόφυτα (bone spurs). Ο ποδίατρος που έκανε την διάγνωση ήταν νοικάρης του μπαμπά Τραμπ. https://www.nytimes.com/2018/12/26/us/politics/trump-vietnam-draft-exemption.htmlΟ θρασύτατος Ντόναλντ έχει επιπλέον ισχυριστεί μεταξύ σοβαρού και αστείου (με τον Howard Stern να τον σιγοντάρει και να τον δουλεύει ταυτοχρόνως) ότι το γεγονός πως δεν κόλλησε AIDS την δεκαετία του 80 είναι σαν να επιβίωσε από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Θα έπρεπε να του έχουν δώσει παράσημο είπε "αστειευόμενος":They say that more people were killed by women in this act than killed in Vietnam, OK," Trump said."Yes, that is true," replied Stern."You know, you get criticized for that statement, but that statement is very easily true," added Trump.Stern responded, "I even went as far to say that you're braver than any Vietnam vet because you're out there screwing a lot of women.""Getting the Congressional Medal of Honor, in actuality," said Trump.Later in the interview Trump and Stern again compared avoiding STDs to Vietnam."I'm having a good time, but Howard, you know the one negative: It's very, very dangerous out there," said Trump."Yes it is, it's your Vietnam," added Stern."It's Vietnam," added Trump. "It is very dangerous. So I'm very, very careful."https://money.cnn.com/2016/10/14/media/trump-stern-vietnam-stds/index.html
Σιχαίνομαι όσο οτιδήποτε άλλο τους τζιχαντιστές (και η συγκεκριμένη είδηση μου έφτιαξε την διάθεση) αλλά ο θάνατος που περιγράφει ο Τραμπ, μάλλον ηρωικός μου φαίνεται πάρα ο θάνατος ενός δειλού.Εν πάση περιπτώσει ... Πάντα τέτοια !