Δεν προκύπτει ποινική ευθύνη σε σχέση με την καταγγελία για ξυλοδαρμό 6χρονου μαθητή από τη Συρία, σε Δημοτικό Σχολείο της Πάφου.

 

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δεν υπάρχει ποινική ευθύνη σε ότι αφορά το συμβάν αφού πρόκειται για ανήλικους της Α' τάξης και της Β' Δημοτικού και συγκεκριμένα για ηλικίες 6,5 και 7,5 ετών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times οι γονείς από τη Συρία έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομία για το περιστατικό που συνέβη στο παιδί τους λέγοντας πως θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε άλλο παιδί. Όπως ανέφεραν, ο λόγος που κατήγγειλαν το περιστατικό είναι λόγω της ηλικίας των παιδιών και σκοπός τους ήταν να γίνουν κάποιες ενέργειες και να ληφθούν μέτρα ώστε να μην καταγράφονται τέτοια συμβάντα.

 

Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν σημειώθηκε την Δευτέρα όταν η μητέρα πήγε να παραλάβει το παιδί της από το σχολείο και το βρήκε σε άσχημη κατάσταση. Όταν το ρώτησε τι είχε συμβεί, το 6χρονο αγόρι είπε ότι μεγαλύτερα παιδιά του επιτέθηκαν και τον κτύπησαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου διαλείμματος.

 

Υπενθυμίζεται πως σε χθεσινές δημόσιες τοποθετήσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, Σπύρος Αντωνέλλος, ανέφερε ότι ο 6χρονος, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, έδωσε τα ονόματα των παιδιών που φέρονται να τον ξυλοκόπησαν. 

 

«Το Υπουργείο Παιδείας θα εφαρμόσει ψυχολογική στήριξη σε θύτες και σε θύματα αλλά και ευρεία ενημέρωση για την ενδοσχολική βία». Όπως σημείωσε, το περιστατικό σημειώθηκε στις τουαλέτες του σχολείου κατά τη διάρκεια διαλείμματος, σε χώρο δηλαδή που δεν επιτρέπεται η επιτήρηση.

 

Με πληροφορίες από Cyprustimes