Τουσκ: Σε λίγες ώρες θα γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί το Brexit

Τουσκ: Σε λίγες ώρες θα γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί το Brexit Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα πως σε επτά με οκτώ ώρες θα πρέπει να γίνει γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί το Brexit.

«Θεωρητικά σε επτά με οκτώ ώρες όλα θα είναι ξεκάθαρα», δήλωσε ο Τουσκ στους δημοσιογράφους όπως μεταδίδει το πολωνικό ιδιωτικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN 

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο Μπόρις Τζόνσον από χτες βρίσκεται στα πρόθυρα μιας συμφωνίας για το Brexit, αφού έκανε σημαντικές υποχωρήσεις στις απαιτήσεις της ΕΕ για τα ιρλανδικά σύνορα.

Ένα προσχέδιο μάλιστα της συμφωνίας θα μπορούσε να δημοσιευτεί ακόμα και σήμερα αν δοθεί το τελικό πράσινο φως, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ και της Βρετανίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία για το Brexit την 31η Οκτωβρίου.

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές φέρεται να συμφώνησαν καταρχήν ότι θα υπάρξει τελωνείο στη Βόρεια Ιρλανδία. Κάτι που είχε απορριφθεί από την Τερέζα Μέι χαρακτηρίζοντάς το απαράδεκτο σενάριο. Ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να κερδίσει, ωστόσο, ακόμα τη μάχη στο κοινοβούλιο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Ο (συγκινητικός) λόγος του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ