Reuters: Αποκαλύφθηκε μυστική κυβερνοεπίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Reuters: Αποκαλύφθηκε μυστική κυβερνοεπίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν μυστικά κυβερνοεπίθεση εναντίον του Ιράν μετά τις επιθέσεις της 14ης Σεπτεμβρίου εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, για τις οποίες η Ουάσινγκτον και το Ριάντ κατηγόρησαν την Τεχεράνη, δήλωσαν δύο αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters.

Οι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, αποκάλυψαν ότι η επίθεση εξαπολύθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και είχε στόχο να μειωθεί η δυνατότητα της Τεχεράνης να διασπείρει «προπαγάνδα». Ο ένας από τους αξιωματούχους είπε ότι η κυβερνοεπίθεση προκάλεσε ζημιά σε υλικό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε αυτή την κίνηση ώστε να αντιμετωπίσει αυτή που θεωρεί επιθετική συμπεριφορά του Ιράν χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσει ένοπλη σύρραξη. Το πλήγμα, πάντα κατά τις πηγές του Reuters ήταν πιο περιορισμένο από άλλες τέτοιες επιχειρήσεις εναντίον της Τεχεράνης, μετά την κατάρριψη αμερικανικού κατασκοπευτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους τον Ιούνιο και μετά την επίθεση σε δεξαμενόπλοια στον Κόλπο τον Μάιο, την οποία η Ουάσινγκτον προσάπτει στους Φρουρούς της Επανάστασης.

Οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία κατηγόρησαν το Ιράν για τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία τη 14η Σεπτεμβρίου. Η Τεχεράνη διέψευσε ότι ενεχόταν σε αυτές. Το σιιτικό ένοπλο κίνημα των Χούθι της Υεμένης, το οποίο θεωρείται προσκείμενο στην Ισλαμική Δημοκρατία, ανέλαβε την ευθύνη. Το Πεντάγωνο αντέδρασε ανακοινώνοντας ότι αναπτύσσει χιλιάδες επιπλέον στρατιωτικούς και προηγμένα οπλικά συστήματα για να ενισχύσει την άμυνα της Σαουδικής Αραβίας — επρόκειτο για την πολλοστή αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή φέτος.

Το Πεντάγωνο απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την κυβερνοεπίθεση επικαλούμενο την «πάγια πολιτική του» και την «επιχειρησιακή ασφάλεια». Οι συνέπειες της κυβερνοεπίθεσης, όποιες κι αν ήταν, ενδέχεται να χρειαστούν μήνες για να προσδιοριστούν επακριβώς, πάντως σε κάθε περίπτωση τέτοιες ενέργειες δεν θεωρείται πως θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο ξέσπασμα ευρύτερης σύρραξης.

Το Ιράν φέρεται να έχει επίσης χρησιμοποιήσει τέτοιες τακτικές εναντίον των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανικη κυβέρνηση και εταιρείες πληροφορικής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ