Το γύρο του κόσμου έκανε χθες η είδηση πως ένας άνδρας που έσκαβε έναν τάφο στη βόρεια Ινδία βρήκε ένα νεογέννητο κορίτσι θαμμένο ζωντανό.

 

Ο Hitesh Sirohi ετοιμαζόταν να θάψει τη δική του κόρη, που πέθανε λίγα λεπτά μετά τη γέννησή της την Τετάρτη, όταν το φτυάρι του χτύπησε ένα πήλινο δοχείο, δήλωσε στην τοπική αστυνομία στην πολιτεία Uttar Pradesh. «Βρήκα ένα νεογέννητο κορίτσι μέσα, τη διέσωσα αμέσως και κάλεσα για βοήθεια». Ο άνδρας δήλωσε στους Times της Ινδίας ότι βρήκε το μωρό τυλιγμένο σε ένα πανί  να κλαίει. «Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι η κόρη μου είχε ζωντανέψει. Αλλά η φωνή ερχόταν από το δοχείο», είπε στην εφημερίδα.

 

Το νεογέννητο κορίτσι νοσηλεύεται σε κλινική και ένας τοπικός πολιτικός έχει αναλάβει τα έξοδα.

 

 

 

Οι βρεφοκτονίες και οι αμβλώσεις με βάση το φύλο στην Ινδία έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά του κόσμου, με τις γυναίκες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς θεωρούνται ως «οικονομικό βάρος» στις οικογένειές τους από τη στιγμή της γέννησής τους. Η υπόθεση του μικρού αυτού κοριτσιού έχει αναθερμάνει την συζήτηση για το πώς οι Ινδοί εξακολουθούν να είναι διαθέσιμοι να σκοτώσουν ακόμη και νεογέννητα βρέφη.

 

Οι εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου για προσδιορισμό φύλου απαγορεύτηκαν το 1994, αλλά οικογένειες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παράνομες μεθόδους ή συσκευές για να ανακαλύψουν το φύλο και να τερματίσουν τις εγκυμοσύνες όταν διαπιστώνουν πως θα γεννηθεί κορίτσι. Ωστόσο οι ειδικοί πιστεύουν πως τα νεογέννητα κορίτσια που θανατώνονται είναι επίσης πολλά με τις περιπτώσεις να μην γίνονται γνωστές ή τα θύματα να μην ανακαλύπτονται ποτέ. Τον περασμένο Ιανουάριο ένα νεογέννητο κορίτσι είχε βρεθεί ζωντανό μέσα σε υπόνομο και πέθανε λίγο μετά στο νοσοκομείο