Η αντίδραση του Ερντογάν όταν η Μέρκελ ζήτησε άμεσο τερματισμό της πολεμικής επιχείρησης στη Συρία

Η αντίδραση του Ερντογάν όταν η Μέρκελ ζήτησε άμεσο τερματισμό της πολεμικής επιχείρησης στη Συρία Facebook Twitter
0

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην διάρκεια μιας σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν να τερματίσει άμεσα την στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια της Συρίας.

Την πληροφορία έδωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. «Η καγκελάριος υποστήριξε τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρηση», δήλωσε σε ανακοίνωση του, εκπρόσωπος της καγκελαρίας. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά από αίτημα του προέδρου Ερντογάν.

Η αντίδραση Ερντογάν 

Ωστόσο ο Ερντογάν δεν φαίνεται να ασπάζεται την άποψη της Μέρκλε και μάλιστα σχολίασε αιχμηρά τη στάση της Γερμανίας. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους. Το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα επιβίωσης της Τουρκίας».

Απευθυνόμενος στη Μέρκελ, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε τη γερμανική προσέγγιση απέναντι στην τουρκική επέμβαση στη Συρία ως «περίεργη» και αναρωτήθηκε αν η Μέρκελ υποστηρίζει την «τρομοκρατική οργάνωση». «Εμείς δεν είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ; Μήπως πήρατε στο ΝΑΤΟ την τρομοκρατική οργάνωση και δεν το ξέρω;», της είπα. «Εσείς τους καλείτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και μετά μας λένε nein, nein. Πότε είδατε κάποιον να κάθεται στο τραπέζι με ένα κράτος-τρομοκράτη στο ίδιο τραπέζι;» Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που έχει πολεμήσει τους τζιχαντιστές, υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ